Бременност и Хигиена на Зъбите и Венците

Facebook
Twitter
LinkedIn

Хормоналните промени в организма по време на бременност увеличават притока на кръв към венечната тъкан, така че венците се подуват, стават по-чувствителни и податливи на дразнение. Това се нарича “гингивит на бременността”. Бременните жени са по-предразположени към проблеми, свързани с венците и зъбите, заради завишените нива на прогестерон и естроген, които засилват кръвообращението в цялото тяло, включително и във венците. Обикновено гингивитът се проявява между втория и осмия месец на бременността, като през втория триместър се изостря. Гингивитът на бременността се среща най-често в предната част на устата и ако не се третира, може да предизвика пародонтит (засягане на костта). Пародонтит от своя страна може да повлияе на целия организъм и да предизвика усложнения при бременността. Затова ние предлагаме пакет, специално съсредоточен върху този проблем при бременните жени.

Какви са симптомите за гингивит?

Възможна е промяна в цвета на венците от бледо розово до тъмно червено или дори лилаво. Може да има болка – спонтанна или при докосване; подути венци, които прокървяват бързо по време на миене на зъбите, при почистване с конец, хранене или спонтанно. Може да има наличие на лош дъх и гной между венците и зъбите. 

Какво е необходимо да знае бременната жена?

Бъдещата майка трябва да ни посещава в дните, в които се чувства най-добре. Поддържането на добра орална хигиена е от важно значение, както за майката, така и за плода. Качественото почистване на зъбите със средствата, които ще бъдат препоръчани на контролния преглед, е от най-голямо значение за оралното здраве. Ние ще извършим внимателна и безболезнена работа, ще ви поставим стола в позиция, съобразена с комфорта и безопасността ви по време на бременността, ще извършим цялостен контрол и хигиена на зъбите и венците, ще дадем препоръки за най-подходящите методи и средства за почистване и успокоение. 

Можете да намерите вашия зъболекар по време на бременност в Дентален център Dental Care Center – ние сме тук за вашето добро здраве и хигиена!

Запазете удобен
за Вас час тук:

април 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?