ЗДРАВАТА УСМИВКА НА МАМА

Ще ставате майка?

Честито! Нищо не може да се сравни с тази радост! 

Знаем, че ви очакват толкова много задачи преди появата на малкото съкровище. Безброй важни прегледи и изследвания, планиране, подготовка.

Знаем, че сега едва ли ви е точно до грижи за зъбите. Но, повярвайте ни – точно тази задача не бива да зачерквате от списъка!

Защото бременността удря именно зъбите. Понякога ги удря лошо.

Това е доказан медицински факт, който има своето научно обяснение. Той не бива да ви плаши, а само да заостри вниманието ви в никакъв случай да не пренебрегвате грижите за здравето на усмивката в този период. Защо?

Защото по време на бременността тялото на жената преминава през голям стрес. На първо място са хормоналните промени, които са сериозна предпоставка за по-бързото развитие на кариеси и други дентални заболявания.

Бъдещите майки често страдат от дефицит на калций, защото той „отива“ за правилното развитие на бебето и неговата костна система. Цената на този дефицит може да е висока – загуба на зъби.

Като цяло имунитетът по време на бременността е отслабен. А това пък отваря директен фронт на бактериите за атака по венците и възпаления. 

В друг момент от живота ви всеки от тези проблеми има своевременно решение. Но в деликатния период на бременността възможностите на медицината за действие са ограничени, тъй като всяка по-сериозна интервенция представлява потенциална опасност за здравето на майката и бебето. 

Затова единственото решение е превенцията! А най-добрата превенция срещу денталните заболявания е в изрядната устна хигиена. 

За щастие това е нашата тясна специалност!

В Dental Care Center разработихме комплексна услуга, насочена изцяло към профилактика и професионална грижа за зъбите и венците на бъдещите майки. Целта ѝ: Да запазим усмивката ви здрава и да ви спестим посещения при зъболекаря:

  • При възможност, нека започнем още преди бременността! Ще почистим плаката и зъбния камък с професионална техника, която безболезнено и ефективно достига и до най-труднодостъпните кътчета. Зъбите ви ще „светнат“, а бактериите ще стоят далеч от вас точно в най-важния момент. 
  • Трябва да повторим тази процедура поне още два пъти по време на бременността! А най-добре три! Така ще бъдем сигурни, че сме отстранили и най-малкия остатък от опасния микробен биофилм, който е в основата на повечето дентални заболявания. 
  • При тези редовни посещения ще бъдете в сигурните ръце на нашите обучени специалисти. Те ще наблюдават стриктно състоянието на венците и зъбите ви. И ще алармират при най-малката тревога, за да реагирате навреме!
  • Прилагаме три вида методологии за почистване по най-съвременни стандарти, които са еднакво надеждни, ефективни и безболезнени. Ще изберем за вас най-подходящите, в зависимост от индивидуалните ви нужди и предпочитания.
  • И така ще ви осигурим спокойствието, от което всяка бъдеща майка се нуждае!


Бременността е най-щастливото събитие в живота на една жена! А най-красивият израз на щастието е усмивката. Ние ще се погрижим за вашата! 

Вземете сега

Разгледайте нашият блог

zabni-implanti-2

06.07.2021 г.

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЪБЕН КАМЪК – КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА?

Възпаление на венците

19.08.2021 г.

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ВЕНЦИТЕ – КАКВА Е ПРИЧИНАТА?

Гел за възпалени венци 1 - усмихната двойка

19.08.2021 г.

ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

Къде може да ни намерите:

Dental Care Center

02/ 494 97 97
office@dentalcare.bg

PARK CENTER, ЕТ. 3,
БУЛ. АРСЕНАЛСКИ № 2,
ГР. СОФИЯ