ЛЕЧЕНИЕ НА ПАРОДОНТИТ

Страдате от кариеси? С него шега не бива!

Нека ви научим как да си миете зъбите!

Звучи смешно, нали? Не и ако страдате от пародонтит. Тогава навярно знаете, че това коварно и масово заболяване на венците най-често се дължи на неправилна грижа за устната хигиена. 

Да миете и почиствате зъбите си редовно е важно, не само за да се предпазите от заболяването, но и да избегнете много други дентални проблеми. Но още по-важно е да го правите по правилния начин. В дентален център Dental Care Center ще ви покажем този начин!

Обучението в правилно миене на зъби и подбор на най-подходящите за вас паста и четка е само част от пакета комплексни грижи, които предлагаме специално за пациентите с пародонтит. Защото знаем, че макар и труден за лечение, той може да бъде овладян и контролиран.

За целта обаче е необходимо устната хигиена да бъде безупречна! Винаги, всеки ден, през цялото време! 

В противен случай пародонтитът прогресира и – рано или късно – се стига до загуба на зъби.

Има много версии за възникването и развитието му. Според една той се дължи на наследствена обремененост. Според друга  е причинен от неправилна захапка. Трета сочи като главен виновник злоупотребата с тютюневи изделия. Всичко това е вярно в различна степен за различните пациенти, страдащи от симптоми на пародонтит.

Но нашият дългогодишен опит сочи, че основната причина за масовото разпространение на заболяването си остава неправилната устна хигиена. Тя намалява ефективността на измиването. Така по зъбите се задържа фин биофилм. Той позволява развитието на плака и зъбен камък. И отваря широко „вратите“ на вашите венци за бактериите, причиняващи пародонтит.  

Като друга част от хигиенните навици, която отново зависи изцяло от вас, а ние просто напомняме необходимостта от практикуването й, е използването и на други почистващи средства, освен основните четка и паста.

Може би ще останете изненадани, но дори след щателно четкане, част от хранителните остатъци остават в междузъбното пространство, непокътнати и недостижими за косъмчетата на четката. Оставайки там, в комбинация със слюнката, която отделяте, те могат да се преобразуват в патогенни микроорганизми. Те от своя страна отново създават предпоставка за протичане на възпалителен процес.

Като най-ефективни хигиенни средства, след горепосочените, които са приети за основни, могат да бъдат посочени вода за уста и конец за почистване на междузъбното пространство и зъбната повърхност. 

Благодарение на активните почистващи съставки, съдържащи се във водата за уста, при качествена употреба чрез жабурене, остатъчните епителни клетки, хранителни вещества и патогенни микроорганизми се премахват от устната кухина, което помага за поддържането на добра устна хигиена и здрава венечна лигавица.

Чрез използване на конците, дори най-непроходимите малки пространства, ще бъдат качествено почистени.

В случай, че не посещавате профилактично дентален специалист, състоянието може да не се хване в начален стадий и да възникне усложнение. Първоначално всичко протича безсимптомно, което създава трудност за пациента да открие наличния проблем. 

Ако вече преминавате през страданието, наречено пародонтит, единственото спасение е в редовните и професионални грижи! Невъзможно е те да бъдат постигнати само в домашни условия. И е невъзможно да бъдат постигнати при посещение в денталния кабинет „от време на време“. 

Разрешаването на проблема изисква постоянство, търпение, сериозно отношение както от страната на пациента, така и от специалиста, качествена грижа и полагане на необходимите усилия без колебание. Професионалното оборудване, първокласни материали в процеса на работа и опит от страна на денталния специалист, са също сред най-важните условия, които да увенчаят с успех мисията “Без пародонтит”.

Но ние можем да ви ги предложим в Dental Care Center! Заедно с експерти пародонтолози сме разработили специални методологии, насочени изцяло към индивидуалните нужди на отделния пациент в борбата със заболяването:

  • С тях ще ви осигурим сигурен щит срещу бактериите, причиняващи го, чрез професионално почистване на опасния биофилм, плаката и зъбния камък с ултразвук.  Ще го правим на всеки два месеца и ще следим стриктно за резултатите, за да можем да реагираме при първия тревожен симптом на завръщането му.

  • По този начин ще бъдете под постоянното наблюдение на обучени специалисти, които знаят как да се справят с лечението на пародонтит. С тях сте в сигурни ръце, защото навреме ще ви насочат към правилния специалист за лечение, ако заболяването е по-агресивно и прогресира.

  • Ще уловим в зародиш всяко усложнение, причинено от заболяването, тъй като за всеки отделен пациент изработваме специална пародонтална карта. Тя ни позволява въз основа на надеждни параметри и индекси да проследим прогреса и да знаем във всеки един момент дали то е контролирано, или активно.

  • Редовно ще почистваме и дезинфекцираме устата по специален протокол.

  • Благодарение на тази поддръжка усмивката ви ще бъде винаги чиста, свежа, здрава и блестяща и ще забравите за болките и неприятните моменти, свързани с заболяването.

  • Ще ви научим как най-ефективно да се грижите за устната хигиена у дома. Вече ви казахме защо това е важно!

  • Ще ви насочваме към конкретни продукти, които имат максимална ефективност и са подходящи за вашето състояние.

  • Всяка една наша интервенция, независимо от характера и сложността, се извършва под локална анестезия, за максимален комфорт на пациента и минимално чувство на болка. В случай, че имате дентофобия и се страхувате от по-тежки намеси и операции, ние предлагаме лечение под медицински сън. Чрез този метод вие ще спите по време на интервенцията и няма да помните нищо от процедурата;

  • При процедури, които предизвикват последващ дискомфорт като след вадене на зъб, ние ще ви изпишем болкоуспокояващи лекарства, които да направят възстановителния период неусетен. 

  • При необходимост за провеждане на медикаментозно лечение при пародонтит, ще ви насочим към употреба на антибиотик, към чиято активна съставка нямате резистентност и не проявявате алергична реакция.

И заедно с вас ще се радваме на добрите резултати, които несъмнено ще постигнем заедно в борбата срещу пародонтита. Всичко това ще бъде на ваше разположение на достъпни цени!

Вземете сега

Разгледайте нашият блог

zabni-implanti-2

06.07.2021 г.

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЪБЕН КАМЪК – КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА?

Възпаление на венците

19.08.2021 г.

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ВЕНЦИТЕ – КАКВА Е ПРИЧИНАТА?

Гел за възпалени венци 1 - усмихната двойка

19.08.2021 г.

ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

Къде може да ни намерите:

Dental Care Center

02/ 494 97 97
office@dentalcare.bg

PARK CENTER, ЕТ. 3,
БУЛ. АРСЕНАЛСКИ № 2,
ГР. СОФИЯ