Лечение с брекети – цените се влияят от модела и ред други фактори

Лечението с брекети е много важно не само за естетиката на съзъбието, но и за неговото здраве. Все повече пациенти от всякакви възрасти започват да проучват темата или пристъпват директно към поставяне на брекети. Цените на цялостното лечение зависят от много и различни фактори, като най-важният е моделът на брекетите. Цените в различните класове и модели може да варират драстично, но това ви позволява лесно да намерите най-ефективното и бюджетно лечение за вашия случай. За да се запознаете малко повече с темата брекети, цените на различните модели и видовете, като цяло, продължете да четете по-долу!

Брекети цени 1
Брекети – цени и предимства

Традиционни метални брекети – цени, предимства и кога са подходящи за употреба

В миналото това са били единствените модели използвани брекети. Цените на този конкретен вид шини са значително по-ниски от останалите предложения на пазара, защото технологията е по-остаряла, но все още е високо ефективна. Макар и с годините размерът им да е намалял значително от цялостни конструкции, поставяни около главата, до малки метални „копчета“ върху зъбите цените на брекетите, изработени от метал, не са се променили значително. Много дентални експерти препоръчват този модел брекети – цените са достъпни за пациентите, резултатите са ефективни, а при децата цветните ластичета и лигатури може да се разгледат като форма на себеизразяване. Много пациенти, обаче, се замислят дали искат да си сложат традиционни метални брекети. Цените може и да са доста примамливи, но това е най-видимият модел брекети. Цената, която може да ви се наложи да платите с използването на този вид шини, може да бъде по-висока, като това да засегне и самочувствието на пациента, както и начина, по който се чувства и възприема. Това, разбира се, не е задължително да се случи при всички пациенти, поставили традиционни брекети. Цените на този модел определено са много примамливи и само след няколко месеца ще можете да ги махнете и да се радвате на перфектна и равна усмивка!

Керамични брекети – цените са по-високи, за сметка на естетиката

Брекети цени 2
Брекети – консултирайте се със специалист!

Най-общо казано керамичните модели са точна реплика на металните, традиционни брекети. Цените, обаче, са по-високи, защото елементите, които се залепят за зъбите са изработени от керамика, която много се доближава до естествения цвят на зъбите. Това е и причината по-възрастните и работещи хора да предпочитат именно керамични брекети. Цените, макар и по-високи, от колкото при традиционните модели, отново са много достъпни за голяма част от пациентите и предлагат ефективно, бързо и трайно лечение. Сред плюсовете на керамичните брекети, цените на които са малко по-високи от традиционните, е, че те често са почти невидими и с тях постигате резултати по-бързо, от колкото с използването на подвижни шини, тип Инвизалайн. Като минус на керамичните брекети – цените са по-високи и при невнимание и лоша грижа от страна на пациентите, керамичните елементи може да се изцапат и да изменят цвета си, което отново ще ги прави видими, като металните брекети. Цените на керамичните модели варират в зависимост от много други фактори, като качество на материалите, експертността на ортодонта, степента на изкривяване, сложността на случая и други.

Лингвални брекети – цените на този модел са сред най-високите

Това е последният модел от традиционните брекети. Цените тук варират много, защото лингвалните видове брекети не са толкова разпространени и няма много ортодонти, които да работят с тях. Най-общо казано лингвалните брекети, цените на които са сред най-високите, се поставят от вътрешната страна на зъбите и така са практически невидими. Но, за съжаление, това е единственият плюс на лингвалните брекети. Цените, които са доста високи, трудността за почистването и поддръжката им, неудобството, както и тясното приложение ги оставят на заден план като избор, когато става дума за брекети. Цените, които ще платите за лингвалните модели, ще ви дадат възможност за по-ефективно и удобно лечение с подвижни шини.

Алтернативи на брекетите – цените са доста по-достъпни от очакваното

За пациентите, които искат да постигнат ефективни резултати, без да се налага да си слагат традиционни метални брекети, цените на подвижните шини Invisalign може да ви се сторят много примамващи и обещаващи. Лечението с подвижни шини се състои от серия от пластмасови отливки, които внимателно изместват зъбите в правилната посока. Много пациенти виждат плюсовете от използването на Invisalign пред традиционните брекети – цените не са толкова високи, като в допълнение получавате практически невидимо лечение. С Invisalign пациентите могат да се наслаждават на любимите храни и напитки, лесно да почистват зъбите си и да се чувстват по-удобно, от колкото с брекети. Цените си струват да разгледате Invisalign като подходящо предложение за вас. Разбира се, винаги първо трябва да го обсъдите с вашия ортодонт дали това е най-доброто предложение за вашия случай.

Брекети цени 3
Цени на лечение с брекети

Поддръжка и почистване по време на лечение с брекети – цените не са толкова високи, колкото си мислите!

Професионалното почистване по време на лечението с брекети е много важно, тъй като често пациентите не успяват да измият добре зъбите си, както и да отстранят хранителните частици и плаката в междузъбното пространство. Екипът на Dental Care Center има специален пакет за пациентите, които носят брекети. Цените са за почистване на всеки 3 месеца (което е абсолютно задължително, за да имате здрави зъби), както и наблюдение и превенция от формирането на кариеси и други проблеми със зъбите, които са често срещани при пациенти в процеса на ортодонтско лечение. Доверете се на професионалната грижа на екипа на Dental Care Center всеки път, когато имате нужда от почиствате, докато носите брекети – цените са достъпни за всички пациенти, а качеството е на най-високо ниво!

 

Традиционни метални брекети – цени, предимства и кога са подходящи за употреба

Керамични брекети – цените са по-високи, за сметка на естетиката

Лингвални брекети – цените на този модел са сред най-високите

Алтернативи на брекетите – цените са доста по-достъпни от очакваното

Поддръжка и почистване по време на лечение с брекети – цените не са толкова високи, колкото си мислите!