Лечение с брекети – цените се влияят от модела и ред други фактори

Facebook
Twitter
LinkedIn

Лечението с брекети е много важно не само за естетиката на съзъбието, но и за неговото здраве. Все повече пациенти от всякакви възрасти започват да проучват темата или пристъпват директно към поставянето им. Цените на цялостното лечение зависят от много и различни фактори, като най-важният е моделът. Ценоразписите в различните класове и модели може да варират драстично, но това ви позволява лесно да намерите най-ефективното и бюджетно лечение за вашия случай. За да се запознаете малко повече с темата продължете да четете по-долу!

Брекети цени 1

Традиционни метални брекети – предимства и кога са подходящи за употреба

В миналото това са били единствените модели. Паричнита стойност на този конкретен вид шини са значително по-ниски от останалите предложения на пазара, защото технологията е по-остаряла, но все още е високо ефективна. Макар и с годините размерът им да е намалял значително от цялостни конструкции, поставяни около главата, до малки метални „копчета“ върху зъбите паричната им стойност не се е променила значително. Много дентални експерти препоръчват този модел – достъпни са за пациентите, резултатите са ефективни, а при децата цветните ластичета и лигатури може да се разгледат като форма на себеизразяване. Много пациенти, обаче, се замислят дали искат да си сложат традиционни метални модели. Цените може и да са доста примамливи, но това е най-видимият модел. Стойността, която може да ви се наложи да платите с използването на този вид шини, може да бъде по-висока, като това да засегне и самочувствието на пациента, както и начина, по който се чувства и възприема. Това, разбира се, не е задължително да се случи при всички пациенти. Ценоразписа на този модел определено е много примамлив и само след няколко месеца ще можете да ги махнете и да се радвате на перфектна и равна усмивка!

Керамични брекети – цените са по-високи, за сметка на естетиката

Брекети цени 2

Най-общо казано керамичните брекети са точна реплика на металните. Цените, обаче, са по-високи, защото елементите, които се залепят за зъбите са изработени от керамика, която много се доближава до естествения цвят на зъбите. Това е и причината по-възрастните и работещи хора да предпочитат именно керамичните. Паричната им стойност, макар и по-висока, от колкото при традиционните модели, отново е много достъпна за голяма част от пациентите и предлага ефективно, бързо и трайно лечение. Сред плюсовете на керамичните модели е, че те често са почти невидими и с тях постигате резултати по-бързо, от колкото с използването на подвижни шини, тип Инвизалайн. Като минус можем да кажем, че цените са по-високи и при невнимание и лоша грижа от страна на пациентите, керамичните елементи може да се изцапат и да изменят цвета си, което отново ще ги прави видими, като металните. Ценоразписа на керамичните модели варира в зависимост от много други фактори, като качество на материалите, експертността на ортодонта, степента на изкривяване, сложността на случая и други.

Лингвални модели – цените на този модел са сред най-високите

Това е последният модел от традиционните брекети. Цените тук варират много, защото лингвалните видове не са толкова разпространени и няма много ортодонти, които да работят с тях. Най-общо казано те се поставят от вътрешната страна на зъбите и така са практически невидими. Но, за съжаление, това е единственият плюс на лингвалните модели. Трудността за почистването и поддръжката им, неудобството, както и тясното приложение ги оставят на заден план. Паричните стойности, които ще платите за лингвалните модели, ще ви дадат възможност за по-ефективно и удобно лечение с подвижни шини.

Алтернативи на брекетите – по-достъпни от очакваното

За пациентите, които искат да постигнат ефективни резултати, без да се налага да си слагат традиционни метални модели, ценовите диапазони на подвижните шини Invisalign може да ви се сторят много примамващи и обещаващи. Лечението с подвижни шини се състои от серия от пластмасови отливки, които внимателно изместват зъбите в правилната посока. Много пациенти виждат плюсовете от използването на Invisalign пред традиционните варианти – не струват чак толкова много, като в допълнение получавате практически невидимо лечение. С Invisalign пациентите могат да се наслаждават на любимите храни и напитки, лесно да почистват зъбите си и да се чувстват по-удобно. Струва си да разгледате Invisalign като подходящо предложение за вас. Разбира се, винаги първо трябва да го обсъдите с вашия ортодонт дали това е най-доброто предложение за вашия случай.

Брекети цени 3

Поддръжка и почистване по време на лечението

Професионалното почистване по време на лечението с брекети е много важно, тъй като често пациентите не успяват да измият добре зъбите си, както и да отстранят хранителните частици и плаката в междузъбното пространство. Екипът на дентален център Dental Care Center има специален пакет за тези пациенти. Ценоразписите са за почистване на всеки 3 месеца (което е абсолютно задължително, за да имате здрави зъби), както и наблюдение и превенция от формирането на кариеси и други проблеми със зъбите, които са често срещани при пациенти в процеса на ортодонтско лечение. Доверете се на професионалната грижа на екипа на Dental Care Center всеки път, когато имате нужда от почиствате – цените са достъпни за всички пациенти, а качеството е на най-високо ниво!

Традиционни метални брекети – предимства и кога са подходящи за употреба

Керамични брекети – цените са по-високи, за сметка на естетиката

Лингвални модели – цените на този модел са сред най-високите

Алтернативи на брекетите – по-достъпни от очакваното

Поддръжка и почистване по време на лечението

Запазете удобен
за Вас час тук:

май 2024
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?