Защо алайнерите е предпочитан метод за изправяне на зъби?

Защо алайнерите е предпочитан метод за изправяне на зъби?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Красивото състояние на усмивката е важно не само за естетиката, но и за самочувствието на човека. Съвременната медицина предлага множество нови методи за коригиране на несъвършенствата, които са удобни, не създават комплекси по време на носене и са ефективни. Лечението с invisalign е едно от най-предпочитаните решения за зъби поради множеството свойства и предимства, които притежават.

Екипът от професионалисти на дентален център Dental Care Center коментира какво представляват алайнерите, защо invisalign са толкова предпочитани и какво трябва да знаете за тях преди да предприемете процедурата поставяне на алайнери за зъби. 

Алайнери – какво представляват

Invisalign са прозрачни, почти невидими за човешкото око средства за изправяне на зъби, корекция на захапката и коригиране на други леки и комплекси случаи при зъбни несъвършенства. 

Алайнерите Invisalign са изработени от специален материал, който представлява устойчива и лека пластмаса, благодарение на които те запазват своята първоначална форма и еластичност дори при постоянна употреба. Лечението с това ортодонтско иновативно средство наподобява другите методи за корекция, като брекетите, при които също се взема индивидуален отпечатък, който служи за изготвянето на персонално средство, отразяващо спецификите на захапката на пациента. За разлика от брекетите, които са фиксирани, това прозрачно средство е подвижно, може да бъде сваляно и почиствано по време на хранене и след това, като по този начин се създава комфорт за пациента и възможност за поддържане на безупречна хигиена. 

Лечението с алайнери се провежда много по-краткосрочно, отколкото това с брекети – от 3 до 6 месеца. 

Какви са предимствата им пред другите методи за изправяне на зъби

Този съвременен ортодонтски метод има значителна популярност и е най-предпочитан сред пациенти, желаещи да коригират несъвършенствата в подредбата на дъвкателния апарат или захапката. Това се дължи на множеството предимства, които прозрачните пособия притежават. Основните позитиви, които се открояват при изправяне на зъбите с алайнери, са:

  • Лечението с алайнери е краткосрочно, ефективно и по никакъв начин не влияе на качеството на живот, самочувствието или удобството;
  • Резултатите, които могат да бъдат отбелязани преди и след поставянето са безупречни – това ортодонтско средство постигна отлични резултати за период от половин година;
  • Подходящи са за използване от хора на всякаква възраст, което е значително предимство за тези, които са закъснели с изправянето на зъбите си;
  • По време на лечението може да се поддържа безупречна хигиена, което е труднопостижимо при носенето на брекети, които са фиксирани и не могат да бъдат премахвани за щателно почистване. Прозрачните ортодонтски средства се свалят и слагат лесно и поради материала на изработка трудно могат да задържат хранителни остатъци;
  • Тяхната поддръжка е лесна – почистват се с топла вода и течен сапун;
  • Индивидуални са – те се изготвят след снемане на отпечатък на вашите зъби, като по този начин се изготвя модел, следващ спецификите на устната ви кухина;
  • Не са лесно забележими, за разлика от металните брекети и не създават дискомфорт по време на носене или негативно влияние върху самочувствието; 
  • При лечението с това ортодонтско средство не се създава предпоставка и опасност за нарушаване на целостта на емайла или деминерализацията му;
  • Целият процес е контролиран от дентален специалист в областта на ортодонтията, който снема отпечатъци на всеки месец и половина – два, за да отрази прогресирането и подобряването на случая и да коригира прозрачното пластмасово пособие. По този начин може да се следи за отклонения или липса на резултатност, което най-често се дължи при несериозно отношение и подход от страна на пациента. 

Какво трябва да знаем за invisalign и защо са толкова предпочитани

Invisalign са алайнери, които са доказали своята висока ефективност и заемат челни позиции сред конкурентите си, които често се опитват да контролират технологията им. Лечението с Invisalign е индивидуално, следи се и се провежда от дентален специалист и служи за коригиране на неправилна захапка или зъбна подредба. 

Алайнерите Invisalign са комфортни и висококачествени, защото са изработени от специален материал, наречен Smart Track. Този материал се използва само при направата на Invisalign. За разлика от обикновените алайнери, тези, които са Invisalign са изработени от лека и устойчива медицинска полиуретанова пластмаса, която е екологично чиста, не предизвиква алергични реакции и не създава дискомфорт за венечната лигавица и дъвкателния апарат. Сред основните предимства, които Smart Track материалът притежава, е от 50 до 70 % по-бързото придвижване на зъбите в желаната позиция, което ги превръща в ефективно и скоростно средство за корекция. 

Лечението с тях е много прецизно, щадящо зъбите и запазващо тяхната здрава повърхност, без да се предизвиква деминерализация или влошаване на състоянието поради лоша хигиена. Благодарение на Invisalign ще можете да поддържате отлична орална хигиена по всяко време на деня. 

Друго предимство на поставянето на Invisalign е възможността те да бъдат премахвани при необходимост – достатъчни са 20-22 часа в денонощието, за да има максимално добър ефект, което означава, че по време на хранене или среща навън можете да ги свалите за кратък период. 

Защо Dental Care е правилния избор за вашите зъби

Dental Care е център по дентална хигиена в София, който има дългогодишен опит в ортодонтските услуги. 

Благодарение на първокласните материали и оборудване, които използваме, квалификацията и професионализма на персонала и вниманието, с което подхождаме към всеки случай, вие ще получите максимално ефективно лечение. То ще се извърши под наблюдение на дентален специалист, който ще снеме отпечатък от дъвкателния ви апарат, за да може ортодонтите ни да изработят висококачествени средства за коригиране на леки, средни и тежки зъбни несъвършенства. 

Вие ще получите щателен професионален преглед, по времето на който ще се установят проблемните зони, ще се направи проверка за състоянието на зъбите и венците и ако съществува действителен проблем, той ще бъде отстранен. 

Ние предоставяме различни методи, сред които е и изправяне на зъби с алайнери и брекети, в зависимост от желанията на нашите пациенти, които са на достъпни цени и дават гарантирани резултати в мисията “красива и естетическа усмивка”.

Запазете удобен
за Вас час тук:

октомври 2023
П В С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?

Разгледайте продуктите за грижа на vVardis