ЦЯЛОСТНА ГРИЖА ЗА УСМИВКАТА ВИ

Искате най-добрата грижа за усмивката си?

Кажете честно! Колко пъти годишно ходите във фризьорския салон? А в козметичното студио? На маникюр? На спорт? На автомивка?

Сигурно достатъчно често. Ние също! Защото знаем, че без всички тези дейности няма да изглеждаме и да се чувстваме добре. Защото специалистите с опит и професионална техника ще постигнат много по-добри резултати от нас самите. И защото е важно да се грижим за себе си – дори това да ни струва време и средства. 

А още по-важно е да се грижим и за усмивката си!

Но знаем и защо ни е по-трудно да го правим със същия ентусиазъм. Защото тези грижи са свързани с посещение… при доктора. 

Затова създадохме дентален център Dental Care Center – място за професионална дентална грижа и редовна профилактика без посещение в зъболекарски кабинет.

Нещо като салон за красота… на усмивката!

Всъщност тайната на красивата усмивка е проста. Тя на първо място е в изрядната устна хигиена, в профилактиката, в професионалното полиране и в редовните грижи. Затова нашите усилия и експертиза са съсредоточени изцяло в това да ви гарантираме тази чистота!

 • Така ще ви предпазим от повечето дентални заболявания

 • Ще хванем навреме дори най-дребния проблем и ще ви предупредим да потърсите своя зъболекар

 • При нужда ще ви насочим към правилния специалист

 • Но най-важното – под нашите грижи и професионално полиране ще имате винаги чиста, здрава, свежа и сияйна усмивка!

Ще ви издадем и още една тайна. Повечето дентални заболявания и техните усложнения се дължат на един тъничък биофилм, който се появява в устата на всеки човек от първия миг, в който му поникнат зъби. Недостатъчно прецизното почистване и липсата на професионална грижа и полиране позволяват на тъничкия биофилм да се превърне в микробна опасност и да прерасне в плака, зъбен камък и бактериална атака.

Полирането на зъбите е в основата на запазването на тяхната здравина и добро състояние. Дори след почистването на зъбен камък, можете да забележите наличието на грапава повърхност. Тя трябва да бъде премахвана, защото наличието й създава предпоставка за натрупване на нова зъбна плака, която да застраши състоянието на вашите зъби и венци. При полирането състоянието на дъвкателния апарат се подобрява, той придобива гладкост и при такова състояние много по-трудно се отлага зъбен камък.

Извършването на тази процедура не само ги изглажда, но и служи за премахване на налични петна, които влияят върху естетиката на усмивката ви. В зависимост от възможността за премахване на петната, те се делят на:

 • Външни – те се появяват по повърхностния слой на дъвкателния орган и имат жълто-кафяв цвят. Те се причиняват предимно от тютюнопушене, агресивни избелващи агенти и неконтролируемото им използване, оцветяващи храни. При тях има възможност за премахване чрез извършване на професионално полиране;

 • Вътрешни – те се появяват най-често в следствие на провеждане на ендодонтско лечение или при самоумъртвяване на зъба. Те не зависят от повърхностния слой, а са проникнали във вътрешната тъкан на зъба. Тяхното премахване чрез полиране би било неуспешно и за корекцията им се използват други методи и средства.

В зависимост от начина на извършване на изглаждането на повърхността на зъбите разделяме два такива:

 • Чрез абразивна паста – върху емайла на зъбите, които ще бъдат обработени, се поставя тънък слой абразивна паста. След това с помощта на подходящи четки и гумични, различаващи се по размери, твърдост и форма, се извършва почистването на създалата се грапавина;

 • Чрез специален уред – използва се стоматологичен апарат, който работи под налягане и чисти грапавината чрез силна струя. Важно е специалистът да проведе правилно процедурата и да позиционира апарата на 45 градуса от зъба. Чрез този уред не само, че зъбите ви ще бъдат полирани, но и дълбоко почистени. Като помощно средство се използва медицинска сода. 

Можете да се посъветвате със специалистите от Dental Care Center в София, които да погледнат състоянието на дъвкателните ви органи и да преценят дали има натрупана грапава повърхност, която има необходимост от полиране. Цените за тази услуга можете да намерите както онлайн, така и на място в клиниката, а резултатите гарантирано ще бъдат зашеметяващи. 

За да запазите дъвкателния си апарат гладък и в перфектна форма, е важно да се извършва навременна профилактика и да се поддържа отлична хигиена. 

Но в Dental Care Center ще контраатакуваме:

 • Ще отстраним налепите и зъбния камък с професионална техника, която не причинява болка и гарантира дългосрочни резултати.

 • След това ще осъществим полиране на вашата усмивка така, че да я чувствате гладка и да изглежда блестяща. 

 • А за допълнителна чистота ще ви предложим клинично полиране с Air-Flow – революционна технология за полиране с въздушна струя под налягане, която бързо  и безболезнено достига до най-труднодостъпните кътчета на усмивката и ще отстрани и най-незначителните петънца.

 • Ще ви покажем разликата между миене на зъби и правилното извършване на това действие.

 • Ще ви запознаем с интерденталната четка, конеца за зъби и тяхната употреба – задължителни атрибути във всекидневната устна хигиена.

А след всичко това усмивката  ви ще бъде толкова чиста, гладка и блестяща, че ще искате да я запазите така завинаги.

Няма проблем! Dental Care Center e тук точно за това!

Вземете сега

Разгледайте нашият блог

zabni-implanti-2

06.07.2021 г.

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЪБЕН КАМЪК – КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА?

Възпаление на венците

19.08.2021 г.

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ВЕНЦИТЕ – КАКВА Е ПРИЧИНАТА?

Гел за възпалени венци 1 - усмихната двойка

19.08.2021 г.

ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

Къде може да ни намерите:

Dental Care Center

02/ 494 97 97
office@dentalcare.bg

PARK CENTER, ЕТ. 3,
БУЛ. АРСЕНАЛСКИ № 2,
ГР. СОФИЯ