Защо е важно извършването на редовни профилактични прегледи при добър стоматолог?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Поддържането на добра устна хигиена е в основата на доброто здравословно състояние. Постигането на тази задача е много трудно, защото всеки ден човек е изправен пред множество предизвикателства, под формата на храни и напитки, динамичен начин на живот и други фактори, които могат да повлияят.

Един от най-добрите начини да бъдете сигурни, че денталното ви здраве е на ниво, е като се доверите на добър стоматолог, който да проследява състоянието ви периодично.

От дентален център Dental Care ще ви споделим кои са основните причини, поради които е препоръчително да извършвате редовни прегледи при стоматолог, както и защо е необходимо да изберете добър специалист.

Какви са предимствата от извършването на редовни профилактични прегледи?

Извършването на редовни профилактични прегледи при стоматолог могат да ви дадат следните предимства:

 • поддържат здравето на устната кухина – редовните посещения при стоматолог могат да помогнат за ранното откриване на проблемни състояния, като протичане на кариозни процеси или пародонтални заболявания. По този начин се предотвратяват усложнения, лечението протича по-леко и цялостният процес е по-щадящ за пациента;
 • предотвратяват болки и дискомфорт – редовните профилактични прегледи позволяват на денталния специалист да открие уязвимостта ви, преди състоянието да бъде съпроводено от симптоми, като отоци, болка, дискомфорт и подуване;
 • спестяват време и пари – извършването на навременни профилактични прегледи от вашия дентален специалист ще ви спести множество финансови средства и време. Предотвратяването на сериозни заболявания и силно увреждане на зъбите е много важна част от поддръжката на оралното здраве;
 • поддържат красива усмивка – честите посещения при вашия дентален специалист могат да запазят белотата и чистотата на вашата усмивка.

Защо да изберете добър стоматолог?

Изборът на добър специалист, особено в областта на стоматологията и медицината като цяло, е много важна задача, която всеки трябва да си постави. Това решение е пряко свързано със здравословното състояние, качественото разрешаване на проблемите и дълготрайните резултати.

Някои от основните причини да заложите на професионалист в областта, са:

 • квалификация и опит – добрият стоматолог има богат опит в денталната медицина, както и нужната квалификация, за да практикува дейността си. Те непрестанно обновяват знанията си в областта и надграждат уменията си, като се водят от иновативните и доказани методи в световен план;
 • използват висококачествено и съвременно оборудване – друга важна особеност за добрия професионалист, е че той използва иновативна и съвременна техника, която позволява лечение на заболявания и отстраняване на проблеми по минимално инвазивен начин. Освен това, гарантира по-добра ефективност и по-бързо извършване на процедурите;
 • използват качествени материали – освен оборудването, е много важно добрият професионалист да използва и качествени материали, което осигурява дълготрайност, устойчивост и добър естетически изглед на извършените услуги от него и екипа му;
 • точна диагностика – денталният специалист с богат опит и умения може да постави точна диагноза и да предприеме план за лечение.

Кои случаи не търпят отлагане и налагат спешна стоматологична намеса?

Не във всеки случай обаче състоянието ви може да изчака до настъпването на времето за редовното профилактично посещение при денталния специалист. Има някои състояния и симптоми, които изискват спешна намеса и посещение на дежурен кабинет. Такива са:

 • силна зъбобол и оток – ако изпитвате интензивна болка в областта на устата, която не се успокоява, това може да бъде признак за възникващ сериозен проблем. Особено при наличие на оток на лицето и подуване на венците, които понякога за предвестник на абсцес или инфекция. Тези състояния изискват незабавно лечение, за да се предотврати разпространението на инфекцията;
 • травма на зъбите – ако сте претърпели травма на зъбите, като счупване или цялостно падане на зъб, е важно да потърсите спешна стоматологична помощ. Това може да помогне за предотвратяване на болезнени състояния и запазване на дъвкателния орган, ако той е цял, но много травмиран;
 • неспиращо кървене след екстракция на дъвкателен орган – ако след изваждане на зъб имате много продължително кървене, което не спира след няколко часа, това може да бъде признак за проблем. Стоматологът трябва да прецени състоянието и да предприеме действия.

Потърсете подходящ професионалист, който да се заеме с вашето състояние веднага. В зависимост от възрастта на пациента, може да се насочите и към детски дежурен специалист.

Защо Dental Care Center е правилното място за грижата на вашите зъби?

Както вече споменахме, необходимостта от добър стоматолог е много голяма. От дентален център Dental Care Center ви предлагаме да се доверите на нашия екип, който се състои само от квалифицирани и опитни кадри.

Ние ще се погрижим да направим щателна оценка на вашето състояние, да поставим точна диагноза при необходимост и да открием проблемните звена в зародиш.

Чрез професионално почистване на зъбна плака, премахване на камък и други подобни процедури ще се погрижим да отстраним всички замърсявания от устната ви кухина. Те, от своя страна, биха могли да бъдат предпоставка за възникване на инфекция, възпаления и протичане на кариозни процеси.

Доверете се на нашите стоматолози и за лечение на пародонтит, избелване на зъби или цялостна грижа за усмивката ви. След процедурите, които ще извършим на място, в кабинета, ще ви дадем ценни съвети, които да следвате в домашни условия. Така, със съвместни усилия ще ви осигурим дълготрайни резултати.

Предлагаме и подходящи пакети, като профилактика срещу кариеси, хигиена и грижа, искряща усмивка и 9 месеца, които да ви осигурят поддръжката и лечението, от което се нуждаете.

По този начин, чрез посещение на нашия център, намиращ се в град София, ще  предотвратите усложнения и тежки последствия. И то на много достъпни цени. Свържете се с нас и насрочете следващия си преглед при висококвалифициран стоматолог.

Запазете удобен
за Вас час тук:

май 2024
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?