Какви са ползите от почистването с конец за зъби и как се използва?

Facebook
Twitter
LinkedIn

За поддържането на отлична хигиена на устната кухина не е достатъчно само старателно да почиствате зъбите си след хранене. Най-правилното, което можете да направите, за да елиминирате наличието на всякакви хранителни остатъци и възможността за натрупване на патогенни микроорганизми, е да използвате конец за зъби веднъж дневно. 

Експертите от дентален център Dental Care споделят, кои са основните предимства от използването на конец за зъби, както и дават повече информация относно това как се използва. 

Какви са предимствата от използването на конец за зъби?

Най-правилният метод за провеждането на добра дентална хигиена, е съчетаването на няколко средства за целта. Използването на конец за зъби е едно от най-добрите приспособления, които действат по следния начин и притежават множество предимства:

  • премахват хранителните остатъци и не позволява натрупване на зъбна плака  – сред най-големите предимства, които притежава конецът за зъби, се състои в самата му структура. Той е тънък и чрез правилни движения достига до най-труднодостъпните междузъбни пространства, където косъмчетата на четката не могат да премахнат наслоената мръсотия. По този начин, когато всичко ненужно се отстранява, ще се възпрепятства възникването на проблеми, като възпалени венци, кариеси, формиране на зъбен камък;
  • влияят на естетиката на усмивката ви – когато не почиствате добре междузъбното пространство, то започва да контрастира са цвета на самия емайл. По този начин, ще се появят по-тъмни участъци. Благодарение на това приспособление, вие ще можете да поддържате безупречна белота;
  • предпазват общото ви здраве – натрупването на плака предизвиква възпаления, като пародонтит и развиването на инфекции. Използвайки конец, вие ще намалите шансовете от сърдечно-съдови заболявания, възпаления на дихателните пътища, ларингити и гнойни ангини; 
  • предлагат се в множество варианти на съответната пазарна ниша и на достъпни цени – тези средства са достъпни, евтини, компактни и се предлагат в малки разфасовки.

Как се използва конец за зъби?

Сред основните ползи от притежаването на такова приспособление, е че може да се използва лесно и достъпно навсякъде, по всяко време. Нашият екип споделя съвети, които ще ви бъдат от полза:

  • пособието за почистване трябва да бъде с дължина между 35 и 50 см;
  • за допълнителен ефект можете да си вземете такъв артикул с държач, който да ви позволява с плавни и прецизни движения да премахване наслояването на хранителни остатъци;
  • ако използвате пръсти и не разполагате с държач, трябва да опънете почистващото средство силно и да оставите 10 см налични за извършване на действието;
  • правилно е да се започне с предните дъвкателни органи, т.е. резците, и да се продължава назад до последните;
  • правилното движение е напред и назад, с лек натиск. Важно е да не притискате много силно, за да не нараните венеца;
  • за всеки нов участък използвайте ново неизползвано парче.

Защо да се доверите на Dental Care Center?

В дентален център Dental Care ще се погрижим за вашата усмивка, отличното състояние на устната хигиена и ще ви дадем ценни съвети относно постигането на безупречни резултати в домашни условия.

Ние използваме професионално скъпоструващо оборудване,  чрез което да почистваме зъбния камък, натрупаната плака и междузъбните пространства, когато проблемът се е разраснал и на този етап вие не можете да го овладеете самостоятелно.

Благодарение на усърдния труд и умения от страна на нашия професионален екип, в съвкупност с вашата последователност и старание, заедно можем да постигнем мисия перфектна усмивка напълно достъпно.

Запазете удобен
за Вас час тук:

юли 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?