Rheindolz
Четка за зъби

Може би много от нас не си дават сметка пособията, които използваме за нашата орална хигиена и тяхното качество, какво отражения дават върху процеса и постигането на крайните добри или лоши резултати.

Всеки знае, че най-основният помощник в поддържането на денталната хигиена и като цяло тази на устната кухина, е четката за зъби, която се използва за целта. 

Повечето хора, които не са запознати с нейното значение, характеристиките, които е необходимо да притежава, за да носи ефективност и влиянието й, не са много взискателни към избора си и залагат на която и да е. Това е грешно, защото това пособие и неговите качествени характеристики имат отношение към качеството на нашите дъвкателни органи, венечна лигавица и меки тъкани.

Четката за зъби Rheindolz е изработена от швейцарска дървесина от екологично чист бук. Нейната цел е да елиминира всички остатъчни хранителни вещества, да предотвратява натрупването на плака и превръщането й в проблем за денталното здраве. 

Тя е ергономична, а влакната й са заоблени и заострени, чиято комбинативност спомага за почистването на зъбите в пъти по-добре от нормална четка. Rheindolz не дразни чувствителни венци, зъби и уязвими участъци. Притежава мек косъм, който прониква в дълбочина дори до труднодостижимите междузъбни пространства.

37 лв.

За чувствителни зъби

За избелване на зъби

Какви са предимствата от използването на четката за зъби Rheindolz

Четката за зъби Rheindolz притежава множество предимства, които я правят подходящ избор:

  • Почистването се извършва нежно и деликатно, и същевременно в дълбочина;
  • Косъмчетата са меки, не нараняват и не разкървавяват уязвимите и чувствителни участъци;
  • Влакната й са меки, проектирани да почистват повърхността на зъба и междузъбното пространство, като защитават емайла непокътнат;
  • Изработена е от висококачествена букова дървесина в Швейцария, което е символ и критерий за първокласното качество на продукта;
  • Дръжката е удобна за захващане и не се изплъзва от ръцете.

Денталните специалисти съветват Rheindolz да се използва както за дъвкателните органи, така и за езика. Подходящо е да използвате продукта поне два пъти дневно, след хранене, като продължителността на четкане не бива да бъде под 2 минути. Почистването следва да се извърши старателно, чрез кръгови движения и да се обходят всички дъвкателни органи, след което да се обработи езикът внимателно.

Какви са основните типове четки за зъби

Основните типове са два: механични и електрически. Механичните са тези, които контролираме самостоятелно, чието действие управляваме собственоръчно, както и интензитета на почистване, посоката на въртене и разпределение на влакната. Спрямо косъма, те се делят на такива с мек, със средно твърд и твърд косъм. 

Електрическите са тези, при които почистването се извършва от тях, а не от нас. Смята се, че те почистват в по-голяма дълбочина и по-качествено, но съществуват множество противоречиви мнения по темата. 

Електрическите варианти имитират движението на ръката, като го правят значително по-бързо – от 3000 до 6000-7000 хиляди движения в минута. Важно условие при тях, за запазването на непокътнато състояние на повърхността на емайла, е да не упражняваме прекалено голям натиск.

Какви са предимствата на четката за зъби с мек косъм

Четките за зъби с мек косъм, каквато е Rheindolz, са подходящи както за хора със здрави дъвкателни органи и венци, така и такива, които имат проблеми в областта – гингивит, свръхчувствителност, пародонтоза. Мекотата на влакната не предизвиква допълнително раздразване, а почиства деликатно и нежно. 

Те достигат до междузъбното пространство и премахват по-голямата част от хранителните остатъци, като по този начин предотвратяват появата на плака и зъбен камък. Те обхващат добре всеки дъвкателен орган и го изчистват от всички страни. 

В зависимост от мекотата, могат да бъдат меки, супер меки и ултра меки, като последните не се препоръчват за ежедневна употреба, а само за следоперативна хигиена или при много напреднал стадий на пародонтит.

Защо да избера продуктите за орална хигиена vVARDIS

Продуктите на vVardis са произведени чрез използването на иновативна и радикална технология, която е с доказана ефективност в постигането на добро орално здраве. Произведени в Швейцария от професионалисти с дългогодишен опит, те гарантирано дават резултат, който идва почти незабавно.

За направата им не се използват вредни агенти, а напълно безвредни и съобразени с нуждите на човека такива, които са екологично чисти. В тях не се съдържат животински съставки, което ги превръща в изцяло веган. 

Предложенията, които vVardis представя, помагат на дъвкателните органи да създадат предпазен слой, който да ги защити от външни намеси – патогенни микроорганизми. По този начин те се запазват в добро състояние, а в устната кухина не се натрупват бактерии, причинители на болести, кариеси и възпалителни процеси.

Можем да разгледаме не само четката, но и всички предложения на vVardis, изцяло в онлайн пространството, като посетим сайта на дентален център Dental Care Center. Там освен информация за продуктите, можем да открием и цената им.

Разгледайте и другите ни продукти

Разгледайте нашият блог

zabni-implanti-2

06.07.2021 г.

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЪБЕН КАМЪК – КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА?

Възпаление на венците

19.08.2021 г.

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ВЕНЦИТЕ – КАКВА Е ПРИЧИНАТА?

Гел за възпалени венци 1 - усмихната двойка

19.08.2021 г.

ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ