Паста за избелване на зъби

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ежедневно подлагаме емайла на зъбите си под оцветяване, поради консумирането на определени храни и напитки, отговорни за пигментирането – кафе, червено вино, газирани напитки и захарни изделия. 

Те превръщат естествената белота в жълт и неприятен оттенък, който влияе на самочувствието ни и не може да бъде възстановен първоначалният им цвят чрез обикновена паста за зъби. В процеса по възвръщане на белотата, пастата, с която провеждаме ежедневната си хигиена, оказва голямо влияние.

Какви видове паста за избелване на зъби има?

В днешно време на пазара се предлагат както много иновативни средства за професионално постигане на белота, така и за домашно ползване. Използването на паста за целта, е сред най-популярните средства. Този домашен метод е лесен за прилагане, а при правилно съотношение между качество и количество на избелващите съставки, е и безвредно. Пастите за зъби се разделят на терапевтични и профилактични, а от своя страна тези за избелване:

  • Домашно направена кокосова – Тя е подходяща за хора, които искат да постигнат ефекта на избелване без да получават от продуктите вредни вещества, флуор, които да увеличат чувствителността и да развалят емайла. Кокосовото масло е в центъра на различните рецепти, поради свойствата му да придава белота по естествен начин и да почиства добре. В добавка към него могат да бъдат използвани масло от мента, сода бикарбонат в малки количества, масло от чаено дърво, бяла глина, куркума, алое вера;
  • Кокосова от производител – Когато купуваме готова паста за избелване, е важно да съобразим нейните съставки и тяхното действие върху състоянието на зъбите. Трябва да се избягват такива, в чийто състав се включва флуорид или трябва да бъде в ограничено количество. В големи количества флуорът не е полезен и предозирането може да бъде опасно. Най-добре е да се консултираме със стоматолог или специалист в денталната медицина, който да ни насочи. Добре е да използваме паста на основата на био кокосово масло, което използва за добавки природни компоненти – алое вера, чаено дърво, етерично масло от мента. Употребата на тези компоненти има антибактериален ефект и придава естествена белота на зъбите, без да разрушава техния емайл;
  • Черна – Тя е на основата на активен въглен и дава висока резултатност в процеса на избелване. Активният въглен е ефективен, поради свойството му да изчиства токсините. По този начин чрез микропорите си, той се свързва с токсините върху зъбната повърхност и ги премахва. В резултат на това разграждане на натрупана плака, се постига ефектът на избелване. 

Кога и как е най-ефикасно да я използваме?

За постигане на продължителен и видим резултат на избелване, е добре да използваме пастата ежедневно, сутрин и вечер със старателно почистване, което да трае не по-малко от три минути. 

Когато използваме домашно направена паста за избелване, следва да я използваме в срок от 4 седмици, при съхранение в затворен буркан в хладилник. Поради естествения й състав, без примеси, тя не може да издържа повече от посочения период. При дори малка промяна в консистенцията, аромата и първоначалния вкус, е добре употребата й да бъде преустановена. 

Когато използваме закупена паста от производител, е добре да я съхраняваме на сухо място, без да има контакт с вода. Подходящо е след четкането на зъбите, да бъде оставен продуктът в устната кухина върху зъбната повърхност още поне минута, за да се засили процесът на минерализация. 

Най-ефикасно е да бъде използвана след хранене и в следващия половин час след измиването да не се консумират храни и напитки.

Защо да се доверя на професионалистите от Dental Care?

На пазарът за продукти за зъби и постигане на избелващ ефект, съществуват много предложения, част от които не само, че не са ефикасни, но и застрашават състоянието на емайла. Именно поради тази причина, трябва да се доверим на мнението на професионалистите от Dental Care, които да ни насочат към кой продукт и начин на избелване на зъби да се ориентираме, на разумни цени, подходящ за нашето конкретно състояние и дали продуктът, към който сме се насочили, е правилен за нас.

Запазете удобен
за Вас час тук:

юни 2024
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?