Паста за избелване на зъби

Паста за избелване на зъби

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ежедневно подлагаме емайла на зъбите си под оцветяване, поради консумирането на определени храни и напитки, отговорни за пигментирането – кафе, червено вино, газирани напитки и захарни изделия. 

Те превръщат естествената белота в жълт и неприятен оттенък, който влияе на самочувствието ни и не може да бъде възстановен първоначалният им цвят чрез обикновена паста за зъби. В процеса по възвръщане на белотата, пастата, с която провеждаме ежедневната си хигиена, оказва голямо влияние.

Какви видове паста за избелване на зъби има?

В днешно време на пазара се предлагат както много иновативни средства за професионално постигане на белота, така и за домашно ползване. Използването на паста за целта, е сред най-популярните средства. Този домашен метод е лесен за прилагане, а при правилно съотношение между качество и количество на избелващите съставки, е и безвредно. Пастите за зъби се разделят на терапевтични и профилактични, а от своя страна тези за избелване:

  • Домашно направена кокосова – Тя е подходяща за хора, които искат да постигнат ефекта на избелване без да получават от продуктите вредни вещества, флуор, които да увеличат чувствителността и да развалят емайла. Кокосовото масло е в центъра на различните рецепти, поради свойствата му да придава белота по естествен начин и да почиства добре. В добавка към него могат да бъдат използвани масло от мента, сода бикарбонат в малки количества, масло от чаено дърво, бяла глина, куркума, алое вера;
  • Кокосова от производител – Когато купуваме готова паста за избелване, е важно да съобразим нейните съставки и тяхното действие върху състоянието на зъбите. Трябва да се избягват такива, в чийто състав се включва флуорид или трябва да бъде в ограничено количество. В големи количества флуорът не е полезен и предозирането може да бъде опасно. Най-добре е да се консултираме със стоматолог или специалист в денталната медицина, който да ни насочи. Добре е да използваме паста на основата на био кокосово масло, което използва за добавки природни компоненти – алое вера, чаено дърво, етерично масло от мента. Употребата на тези компоненти има антибактериален ефект и придава естествена белота на зъбите, без да разрушава техния емайл;
  • Черна – Тя е на основата на активен въглен и дава висока резултатност в процеса на избелване. Активният въглен е ефективен, поради свойството му да изчиства токсините. По този начин чрез микропорите си, той се свързва с токсините върху зъбната повърхност и ги премахва. В резултат на това разграждане на натрупана плака, се постига ефектът на избелване. 

Кога и как е най-ефикасно да я използваме?

За постигане на продължителен и видим резултат на избелване, е добре да използваме пастата ежедневно, сутрин и вечер със старателно почистване, което да трае не по-малко от три минути. 

Когато използваме домашно направена паста за избелване, следва да я използваме в срок от 4 седмици, при съхранение в затворен буркан в хладилник. Поради естествения й състав, без примеси, тя не може да издържа повече от посочения период. При дори малка промяна в консистенцията, аромата и първоначалния вкус, е добре употребата й да бъде преустановена. 

Когато използваме закупена паста от производител, е добре да я съхраняваме на сухо място, без да има контакт с вода. Подходящо е след четкането на зъбите, да бъде оставен продуктът в устната кухина върху зъбната повърхност още поне минута, за да се засили процесът на минерализация. 

Най-ефикасно е да бъде използвана след хранене и в следващия половин час след измиването да не се консумират храни и напитки.

Защо да се доверя на професионалистите от Dental Care?

На пазарът за продукти за зъби и постигане на избелващ ефект, съществуват много предложения, част от които не само, че не са ефикасни, но и застрашават състоянието на емайла. Именно поради тази причина, трябва да се доверим на мнението на професионалистите от Dental Care, които да ни насочат към кой продукт и начин на избелване на зъби да се ориентираме, на разумни цени, подходящ за нашето конкретно състояние и дали продуктът, към който сме се насочили, е правилен за нас.

Запазете удобен
за Вас час тук:

юни 2023
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?

Разгледайте продуктите за грижа на vVardis