Писалка за избелване на зъби – Работи ли наистина?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Какво представлява писалката за избелване на зъби?

С течение на времето, начина на живот, храните и напитките, които консумираме, цветът на зъбите ни променя първоначалната си белота и те пожълтяват. Това от своя страна влияе на самочувствието и дори може да се превърне в причина да се усмихваме по-рядко сред хора. 

За щастие, има изобретени методи, които да възвърнат белотата на нашите зъби в първоначален вариант, дори да надскочат очакванията ни и върнат отново уверената усмивка на лицата ни. 

Повечето хора имат предразсъдъци относно прибягването до изкуствен начин на избелване и смятат, че постигането на този ефект е за сметка на развалянето на емайла и здравината. На въпроса “ Вредно ли е избелването на зъби?” можем да отговорим, че в днешно време подобряването на цвета се извършва чрез безвредни процеси, които запазват целостта и покритието на зъба, без да предизвикват свръхчувствителност и кървене на венците. 

В забързаното ежедневие на съвременния свят, не всеки има възможност да отдели време да посещава дентални специалисти за постигане на ефекта. Именно поради това, има създадени за улеснение методи за избелване в домашни условия, които са ефикасни.

Един от най-често срещаните такива, е писалката за избелване. Това е лесно достъпен и тестван метод, който дава добри резултати у дома. Промяната на цвета се осъществява от специално разработен гел, намиращ се в малки количества в пълнителя на писалката. Чрез контакта му със зъбното покритие, процесът по промяна започва. 

Писалката за избелване изисква постоянство и използването й не е еднократен процес. За постигане на очаквания резултат трябва да мине определено време.

Как да я използваме?

Има няколко прости стъпки, които трябва да изпълним в правилната последователност, за да постигнем желания от нас ефект чрез употреба на писалката:

  • Трябва да разклатим писалката преди употреба;
  • При отваряне на предпазителя, трябва да завъртим писалката така, че активния гел да проникне в основата на четката, чрез която попада върху зъбите;
  • Следва нанасяне на гела върху зъбите. Той трябва да бъде разнесен равномерно в тънък слой, като избягваме венците;
  • Когато изсъхне, можем да затворим устата си и да изчакаме активните съставки да подействат. Средно времето за реакция, необходимо за осъществяване на промяната в цвета, е 10 минути, след което се премахва чрез избърсване и изплакване на устата;
  • Писалката се затваря с предпазния си капак и се държи на място, недостъпно за деца;
  • Тези действия са рутинни, извършват се най-много по два пъти на ден. Прекомерната употреба на писалката не се препоръчва.

Този уред за избелване трябва да се съхранява правилно чрез поставяне на предпазителната капачка веднага след използването й. За да се постигне по-добър ефект е добре да избягваме напитки, които оцветяват, като кафе и червено вино, както и да избягваме тютюнопушенето. Миенето на зъбите е добре да се извършва след процеса на избелване. 

Защо да изберем Dental Care?

Домашните методи за избелване набират голяма популярност и се превръщат в най-честия избор сред желаещите да постигнат зашеметяваща усмивка. Интернет пространството е пренаситено от постоянно изникващи реклами, приканващи ни да видим как да се сдобием с искрящо бели зъби, а писалки за избелване се предлагат от многобройни производители.  

Когато става въпрос за нашето здраве, не трябва да се доверяваме на сляпо, защото има много продукти, чието действие не е съобразено с изискванията на съюза на стоматолозите и зъболекарите и ефектът може да бъде отрицателен върху състоянието на зъба след употреба.

Важно условие е да се обърнем към специалисти, които да ни помогнат в нашия избор, да ни дадат насока и да ни предложат качествени продукти. 

Именно поради тази причина дентален център Dental Care е правилният избор за нас. Като доказан специализиран център по дентална хигиена, можем да се доверим изцяло на тяхната помощ на достъпни цени.

Запазете удобен
за Вас час тук:

април 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?