Бондинг – какви са ползите от процедурата и как се извършва?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Естетичните процедури са сред най-популярните в днешно време. За постигането на представителен външен вид е необходимо да се погрижите не само за облика на своята усмивка, но и за нейната функционалност и здравината на дъвкателните органи.

Постигането на мисия “Перфектна усмивка” обаче е трудна задача, която изисква добър зъболекар в София, както и правилните процедури, които да бъдат прилагани. 

Бондингът добива все по-голяма популярност.

Какво представлява бондингът?

Тази процедура се използва за подобряване на външния вид на зъбите. Това е неинвазивен метод, при който се прилепват тънки композитни материали върху повърхността на дъвкателните апарати. Може да помогне за разрешаването на различни естетически проблеми, да подобри самочувствието и да предостави множество ползи за пациентите.

Предимствата на тази процедура, са:

 • това е напълно безболезнен процес – представлява минимално инвазивна корекция, която не изисква премахване на здрава зъбна структура. За разлика от други начини за корекция на зъбните несъвършенства, които изискват пилене на голяма част от емайла или премахване на нерви, тук не се налага. Пациентите могат да се чувстват комфортно и безболезнено по време на изпълнението, което е значително предимство;
 • естетически изглед  – бондингът осигурява впечатляващи естетически резултати, които не изглеждат неестествено. Те не се различават от естествените дъвкателни апарати. Това се дължи на композитните материали и тяхното високо качество. Те могат да се слеят с цвета и текстурата на съществуващите зъби, което дава естествена визия;
 • бързина – сред най-големите преимущества е скоростното преобразяване на вашата усмивка. Това е бърз процес, който може да бъде извършен по време на едно посещение при зъболекаря. Няма нужда от време за изработка на специални зъбни коронки или фасети. Резултатите се виждат веднага, което го прави подходящ за пациенти, които търсят бързи и ефективни решения;
 • поддръжка и възстановяване – резултатът може да бъде поддържан с подходяща устна хигиена и редовни посещения в денталната клиника. Ако се наложи корекция, може да се извърши лесно и безболезнено. Това е практично и удобно решение, което подлежи на всякакви корекции;
 • финансово достъпен – предоставя висококачествени резултати при по-ниска цена, което го прави достъпен за повече пациенти;
 • дълготрайни резултати – при правилна поддръжка и грижа, резултатите могат да се запазят напред във времето.

При какви случаи се препоръчва?

Бондингът е идеален за корекция на различни дефекти и неравности на зъбите, като криви корени, счупени или разрушени дъвкателни органи, неравномерно разположение, изправяне на зъби, петна и оцветяване. Използва се още за пренареждане на дъвкателните апарати чрез отстраняване на празни пространства. Най-често се извършва на предни зъби.

В процеса на бондинг може да бъде избран цветът на материала, който да се използва, както и формата и размера на зъбите.

Как се извършва процедурата бондинг на зъб?

Този процес по естетическа корекция на усмивката се извършва в следните няколко последователни стъпки:

 1. Подготовка –  зъболекарят ще извърши преглед и ще определи дали бондингът е подходящо решение за вас. След това се извършва подготовка на зъбната повърхност, която включва почистване от зъбната плака.
 2. Избор на цвят – вашият специалист ще избере композитен материал, който отговаря на цвета и текстурата на вашата естествена усмивка. Това е важно, за да се постигне добър и естетичен вид.
 3. Прилагане на композит – извършващият услугата ще нанесе композитния материал върху зъбната повърхност. Той ще моделира и оформя материала, за да съответства на желания резултат. При необходимост, може да се използват специални инструменти.
 4. Фиксиране и полиране – след поставянето на композита, се извършва неговата фиксация с помощта на специална светлина. Тя го активира и го закрепва плътно. След това се извършва полиране, за да се постигне гладък и естетичен финален вид.
 5. Проверка и корекции – специалистът ще извърши финална проверка, за да се увери, че полученият краен вид на бондинг услугата е съответстващ на очакванията. При необходимост, могат да се направят допълнителни корекции или финално полиране на зъбите.

Защо да се доверим на специалистите в Dental Care Center?

Поддържането на получените резултати след процедурата по бондинг е толкова важно, колкото и извършването на самата услуга. От дентален център Dental Care можем да се погрижим за вашите дълготрайни и безупречни постижения. Намираме се в град София, на удобна локация, където нашите специалисти ще се погрижат за хигиената ви.

Цените ни са достъпни, което дава възможност на повече хора да се възползват от поддържащата грижа на нашите добри зъболекари.

Запазете удобен
за Вас час тук:

април 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?