ХИГИЕНА И ПРОФИЛАКТИКА НА ФАСЕТИ

Поставихте си фасети?

Все повече пациенти избират да коригират несъвършенствата в усмивката си с „бижутата“ на денталната медицина – фасетите. 

Почти няма човек в зряла възраст без поне една коронка в устата. За пломбите да не говорим!

Когато фасетите „дойдат“ в устата ви, изглеждат съвършени – лъскави, гладки, чисти, блестящи. Затова много пациенти живеят с очакването да си останат така завинаги. 

Това за съжаление е илюзия. Протетичните възстановявания се нуждаят от грижи, също както естествените зъби. Всъщност дори от повече грижи!

Но не е нужно да си записвате специален час при зъболекаря за тези грижи. Можете да ги получите при нас в дентален център Dental Care Center! 

В съвременния развит свят има множество варианти за фасети, измежду които можете да изберете най-оптималния. Открояват се няколко вида фасети за зъби, които се различават по материал на изработката. В зависимост от вашите предпочитания, специалистите от Dental Care Center в София ще се съобразят с тях и ще се насочат към разработването на желания от вас тип и поставянето му:

  • Порцеланови –  наричани още “керамични” или ортопедични, те са възприети като най-здравите и устойчиви фасети. Изработват се от керамика с високо качество и са често прилагани. Цветът им не се променя във времето, което е голямо предимство. Те изглеждат като естествени и не могат да бъдат различени от истинските ви зъби без намеса. Въпреки това, те трябва да се пазят и поддържат качествено, защото могат да се счупят и да развалят естетиката си, при което се създава необходимост от сменяването им. Те държат по-висока цена, която се дължи на първокласното качество, което ще получите. Те са съвместими с тъканта на съседните дъвкателни апарати, хипоалергенни са и при правилна грижа и поддръжка експлоатационният им живот може да достигне до 20 години;

  • Циркониеви – те представляват тънки, изработени от циркониев материал, които притежават дебелина до 1 милиметър, в зависимост от необходимостта. При тях изпилването е минимално, което запазва голяма част от зъбната тъкан. Те не се различават по цвят от естествените ви зъби и няма да развалят естетиката на усмивката ви, а напротив – значително ще я подобрят;

  • Фотополимерни – още наричани композитни, тези фасети са изработени от първокласен фотополимер. Тяхната цена е изгодна и не изисква безброй посещения за поставянето им. Те не изискват зъбът ви да бъде изпилен прекалено много, за разлика от порцелановите, при които се налага. 

В зависимост от начина на поставянето разграничаваме:

  • Индиректни – те изискват изпилване на зъбната тъкан и предварителна подготовка. Техният слой е по-дебел и достига до 1 милиметър. Поставяне на фасети на предни зъби е най-често срещано във връзка със сериозен кариес, промяна в цвета, самоумъртвяване и потъмняване, ендодонтско лечение и се извършва по индиректен начин;

  • Директни – те притежават по-тънък слой, около 0.3 мм и се поставят директно върху естествените зъби, без да се извършва пилене. Подходящи са за подобряване на естетиката и имат разкрасяваща функция. Предимство на този метод на поставяне е трайността на процедурата, която е единична и кратка, но недостатък е че понякога фасетите могат да изглеждат неестествено.

Още при първата ни среща нашите специалисти ще преценят от каква профилактика се нуждае конкретно вашата усмивка, за да запазят протетичните възстановявания красивия си вид и да не нанесат щети на организма ви.

Да, възможно е фасетите да нанесат щети! Понякога коронката не „ляга“ достатъчно добре на мястото си и това създава предпоставка за нахлуване на микроби в подвенечното пространство. Важно е и от какъв материал са изработени фасетите и протезите ви. Някои задържат повече от опасния биофилм, който е в основата на всички последващи възпалителни процеси.  

Единственото решение срещу всичко това отново е в изрядната устна хигиена! Затова специално за пациентите с протетични възстановявания сме подготвили пакет комплексни грижи, който се адаптира към индивидуалните нужди на всеки от вас:

  • На първо място ще ви научим как в домашни условия да се грижите най-правилно за усмивката си. Хигиената при различните типове протетични възстановявания изисква различни техники, които още след първото посещение в Dental Care Center ще владеете до съвършенство;

  • Ще почистим и полираме усмивката поне два пъти в годината. Така фасетите и коронките ще запазят първоначалния си блестящ вид;

  • Работим с доказана техника от последно поколение, която щади зъбите и венците ви от наранявания. Процедурите са напълно безболезнени, а резултатите – фантастични и дълготрайни;

  • Ще бъдете под наблюдението на опитни професионалисти. С техните грижи си гарантирате спокойствие за здрава усмивка и навременна реакция при възникване и на най-малкия проблем.

Защото в Dental Care Center знаем, че най-добрата превенция е профилактиката. Това правим най-добре! 

Вземете сега

Разгледайте нашият блог

zabni-implanti-2

06.07.2021 г.

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЪБЕН КАМЪК – КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА?

Възпаление на венците

19.08.2021 г.

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ВЕНЦИТЕ – КАКВА Е ПРИЧИНАТА?

Гел за възпалени венци 1 - усмихната двойка

19.08.2021 г.

ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

Къде може да ни намерите:

Dental Care Center

02/ 494 97 97
office@dentalcare.bg

PARK CENTER, ЕТ. 3,
БУЛ. АРСЕНАЛСКИ № 2,
ГР. СОФИЯ