Избелване на зъби в домашни условия – какви са рисковете за вашата усмивка?

Едва ли има човек, който да не си мечтае за перфектна холивудска, бяла усмивка. Но много от пациентите не са готови да се откажат от навиците, които често водят да оцветяване и потъмняване на зъбите. Тук те са изправени пред избор – да се доверят на по-скъпото, но ефективно клинично избелване или да прибегнат до различни методи за избелване на зъби в домашни условия. Именно защото все повече хора искат да получат мечтаната искряща усмивка по-лесно, по-бързо и по-евтино, на пазара има стотици продукти за избелване на зъби в домашни условия. От пасти за зъби до ленти, избелването на зъби в домашни условия е по-лесно от всякога. Но какви рискове може да крие то за вашето дентално здраве? Струва ли си накрая избелването на зъби в домашни условия спрямо клиничното избелване? Нека разберем заедно!

Избелване на зъби в домашни условия 1
Рискове при избелване на зъбите в домашни условия

Какви са потенциалните рискове от избелването на зъби в домашни условия?

Важно е да уточним, че всеки пациент е различен и не е задължително да изпитате някой от тези рискове от продукти за избелване на зъби в домашни условия, но това са реални ситуации, в които можете да попаднете и е важно да сте наясно с тях, за да направите информиран избор. На първо място и най-безопасния риск е избраният продукт за избелване на зъби в домашни условия да не проработи. Съществува голяма възможност продуктът да не може да ви даде обещаните резултати след избелване на зъби в домашни условия и това да се превърне в загуба на време и пари. По-неприятната ситуация е, ако продуктите за избелване на зъби в домашни условия не дадат желания резултат, но нанесат поражения по емайла и венците. Тогава може да усетите чувствителност в зъбите, както и поява на рани по меките тъкани в устата, без да сте постигнали желаната бяла усмивка след избелването на зъби в домашни условия.

Избелване на зъби в домашни условия 2
Избелване на зъби в домашни условия – консултирайте се първо със специалист!

При използването на продукти за избелване на зъби в домашни условия, които са на базата на гел и специална отливка, в която се слага гелът и после се поставя върху зъбите, има много неща, които може да се объркат. В повечето случаи тези продукти за избелване на зъби в домашни условия не са направени специално за вас, което означава, че няма как да пасват добре. Това може да доведе до изтичане на гела за избелване на зъби в домашни условия, което да причини рани по венците, както и чувствителност.

Не на последно място – съществува реален риск при използването на продукти за избелване на зъби в домашни условия инструкциите да са непълни/неясни или да се разсеем и да не ги изпълним коректно. Това може да бъде неправилна подготовка, неправилно поставяне/използване на дадения продукт за избелване на зъби в домашни условия, и просрочване на времето за използване (често с цел постигане на желаните резултати по-бързо). Това създава голяма опасност за емайла на вашите зъби, както и за здравето на вашите венци.

Продуктите за избелване на зъби в домашни условия може да задълбочат и съществуващи проблеми в устната кухина, като чувствителни зъби или венци, както и формирането на кариеси. Болестите по зъбите изискват специално обучение, за да може да се диагностицират правилно и пациентите често пропускат този фактор и се впускат в избелване на зъби в домашни условия, без предварителен преглед. Това не е най-доброто решение – нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план.

Все пак съществуват и продукти за избелване на зъби в домашни условия, които могат да ви доближат до желания резултат без да причиняват вреди на зъбите и венците. Но за да ги откриете е важно да се консултирате с вашия дентален експерт, който да ви даде подходящо решение спрямо вас.

Избелване на зъби в домашни условия срещу професионално избелване

Избелване на зъби в домашни условия 3
Избелване на зъби в домашни условия – мечтана усмивка

Много пациенти се успокояват, че продуктите за избелване на зъби в домашни условия са толкова вредни, колкото професионалното избелване, но това изобщо не е така. При клиничното избелване вие имате много важен фактор, който помага за успешната процедура – вашият дентален специалист. Преди да започне процеса на избелване, той ви преглежда, подготвя съзъбието и венците за предстоящата процедура, отстранява текущите проблеми и след това използва професионална апаратура и продукти, които не можем да си купим за избелване на зъби в домашни условия. И не само това – вашият дентален специалист може да ви даде представа какво можете да постигнете като резултат от процедурата, за да имате реалистични очаквания.

Ако не ви се рискува с избелване на зъби в домашни условия и искате да получите професионална помощ и реални, ефективни резултати, посетете Dental Care Center. Нашите дентални експерти ще превърнат вашата мечтана усмивка в реалност и ще забравите нуждата от избелване на зъби в домашни условия! Не се колебайте – запазете вашия час за консултация още днес!

 

Какви са потенциалните рискове от избелването на зъби в домашни условия?

Избелване на зъби в домашни условия срещу професионално избелване