Избелване на зъби в домашни условия – какви са рисковете за вашата усмивка?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Едва ли има човек, който да не си мечтае за перфектна холивудска, бяла усмивка. Но много от пациентите не са готови да се откажат от навиците, които често водят да оцветяване и потъмняване на зъбите. Тук те са изправени пред избор – да се доверят на по-скъпото, но ефективно клинично избелване или да прибегнат до различни методи в домашни условия. Именно защото все повече хора искат да получат мечтаната искряща усмивка по-лесно, по-бързо и по-евтино, на пазара има стотици продукти за постигане на тази цел у дома. От пасти до ленти, избелването в домашни условия е по-лесно от всякога. Но какви рискове може да крие то за вашето дентално здраве? Струва ли си накрая този метод спрямо клиничното избелване? Нека разберем заедно!

Избелване на зъби в домашни условия 1

Какви са потенциалните рискове?

Важно е да уточним, че всеки пациент е различен и не е задължително да изпитате някой от тези рискове от продукти за избелване в домашни условия, но това са реални ситуации, в които можете да попаднете и е важно да сте наясно с тях, за да направите информиран избор. На първо място и най-безопасния риск е избраният продукт да не проработи. Съществува голяма възможност продуктът да не може да ви даде обещаните резултати и това да се превърне в загуба на време и пари. По-неприятната ситуация е, ако продуктите за не дадат желания резултат, но нанесат поражения по емайла и венците. Тогава може да усетите чувствителност в зъбите, както и поява на рани по меките тъкани в устата, без да сте постигнали желаната бяла усмивка.

Избелване на зъби в домашни условия 2

При използването на продукти за изсветляване на вашата усмивка в дома, които са на базата на гел и специална отливка, в която се слага гелът и после се поставя върху зъбите, има много неща, които може да се объркат. В повечето случаи тези продукти не са направени специално за вас, което означава, че няма как да пасват добре. Това може да доведе до изтичане на гела за , което да причини рани по венците, както и чувствителност.

Не на последно място – съществува реален риск при използването на продуктите инструкциите да са непълни/неясни или да се разсеем и да не ги изпълним коректно. Това може да бъде неправилна подготовка, неправилно поставяне/използване на дадения продукт, и просрочване на времето за използване (често с цел постигане на желаните резултати по-бързо). Това създава голяма опасност за емайла на вашите зъби, както и за здравето на вашите венци.

Продуктите за изсветляване на вашата усмивка у дома може да задълбочат и съществуващи проблеми в устната кухина, като чувствителност, както и формирането на кариеси. Денталните болестите изискват специално обучение, за да може да се диагностицират правилно и пациентите често пропускат този фактор и се впускат без предварителен преглед. Това не е най-доброто решение – нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план.

Все пак съществуват и продукти, които могат да ви доближат до желания резултат без да причиняват вреди на зъбите и венците. Но за да ги откриете е важно да се консултирате с вашия дентален експерт, който да ви даде подходящо решение спрямо вас.

Избелване на зъби в домашни условия срещу професионалното

Избелване на зъби в домашни условия 3

Много пациенти се успокояват, че продуктите за избелване в домашни условия са толкова вредни, колкото професионалните методи, но това изобщо не е така. При клиничните процедури вие имате много важен фактор, който помага за успешната процедура – вашият дентален специалист. Преди да започне процеса, той ви преглежда, подготвя съзъбието и венците за предстоящата процедура, отстранява текущите проблеми и след това използва професионална апаратура и продукти, които не можем да си купим сами. И не само това – вашият дентален специалист може да ви даде представа какво можете да постигнете като резултат от процедурата, за да имате реалистични очаквания.

Ако не ви се рискува с избелване на зъби в домашни условия и искате да получите професионална помощ и реални, ефективни резултати, посетете дентален център Dental Care Center. Нашите дентални експерти ще превърнат вашата мечтана усмивка в реалност и ще забравите домашните методи! Не се колебайте – запазете вашия час за консултация още днес!

Какви са потенциалните рискове?

Избелване на зъби в домашни условия срещу професионалното

Запазете удобен
за Вас час тук:

юли 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?