Кои са видовете зъбни импланти и от какво зависи тяхната цена?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Има няколко иновативни дентални процедури, които са все по-често практикувани и желани в процеса по изграждането на мечтаната усмивка. Сред тях е и поставянето на зъбни импланти, които притежават множество предимства, осигуряващи им значителния интерес сред пациентите на дентални специалисти.

Какви видове зъбни импланти има?

Зъбните импланти се поставят при пациенти с липсващ зъб или няколко дъвкателни органа. Тези изкуствени компоненти наподобяват естествената структура на зъба и изпълняват дъвкателните функции, които са важни за цялостното здравословно състояние на организма. 

В зависимост от различните критерии се разграничават следните видове:

  • В зависимост от материала на изработка разграничаваме титаниеви, циркониеви и керамични. Първият вид са изработени от титаниев материал, който е съвместим с устната кухина и не предизвиква реакции. Циркониевият вариант е по-иновативен в денталната медицина и не се среща навсякъде. Керамичните са едни от най-предпочитаните, доказали своята продължителна ефективност и издръжливост;
  • Спрямо структурата се разграничават еднокомпонентни и многокомпонентни. Първите са едночастови, но при тях снемането на отпечатък създава значителна трудност при прецизността. Вторите са съставени от 2-3 части и са най-често прилагани от имплантолозите. Те осигуряват изготвянето на видове, които са изработени прецизно и точно от биологична и естетическа гледна точка.

За да прецените кой от различните варианти е подходящ за вас, да разберете цената на изработката и поставянето му, трябва да се консултирате с имплантолог, който да ви даде точна и ясна представа.

Експлоатационният период на компонентите зависи от материала, начина на изработка, прецизното снемане на отпечатъците и самата процедура по поставяне. 

Трябва да имате предвид, че зъбните импланти имат по-високо ценово изражение, но тяхното качество, дълготрайност, функции и реалистичен вид оправдават вложението, защото алтернативата да оставите костта без зъб означава, че ще я подложите на бавно стопяване. 

Кои са критериите за ценообразуването на тази услуга

Напредването на технологиите води до усъвършенстване, обработване на нови материали, които да бъдат вложени, наличието на различни средства за постигането на крайната цел. Всичко това влияе положително върху качеството на получения вид услуга, но и върху цената, която трябва да заплатите за изпълнението й. 

При ценообразуването по изработването и поставянето на зъбни импланти влияят следните основни критерии:

  • Материал – във всеки един аспект на услугите и производството същината, която определя качеството, определя и цената. Циркониевите и керамичните изработки държат по-високи цени от металните, но предоставят и по-високо качество на пациентите;
  • Специалист – има значение на кого ще доверите изграждането на красивата ви усмивка. Всеки дентален специалист / имплантолог или клиника определят цените си самостоятелно, което означава, че не може да има фиксирано ценово изражение;
  • Процеса – при различните пациенти сложността във всяка дентална процедура може да бъде различна. Ако поставянето на вашия желан вид зъбни импланти изисква повече процедури, това ще повлияе върху определянето на крайната цена.

Защо Dental Care е правилния избор за вашите зъби?

Ние от дентален център Dental Care Center работим усърдно, за да постигнем вашата мечтана усмивка и влагаме целия си професионализъм, първокласни материали и умения за поддръжката и удължаването на експлоатационния живот на вашите зъбни импланти. Предлагаме различни варианти за почистване и поддържане на безупречна хигиена на устната кухина, в зависимост от предпочитанията на нашите пациенти, което ви дава право на избор.

Запазете удобен
за Вас час тук:

април 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?