ХИГИЕНА И ПРОФИЛАКТИКА НА ЗЪБНИ ИМПЛАНТИ

(Ще) имате зъбни импланти?

Няма по подходящо място от дентален център Dental Care Center за вас, скъпи пациенти с поставени зъбни импланти! Нашият център за дентална хигиена е замислен и създаден от пионерите в имплантологията у нас – дългогодишните специалисти от дентална клиника Medical Dent.

Събрали сме техните знания, опит и експертиза, за да ви гарантираме най-правилната и професионална грижа преди и след имплантологичното лечение. 

Преди всичко нека ви поздравим за избора да замените липсващите зъби! Това без съмнение е най-модерният, надежден и качествен избор, който в пъти превъзхожда масовите до неотдавна мостове и протези. 

Вероятно вече лично сте се убедили в преимуществата на имплантологията и сте установили, че ще изглеждате и се чувствате досущ като с вашите естествени зъби. 

Можете да направите избор между най-качествените видове зъбни импланти, които след поставянето, да ви гарантират функционалност, устойчивост, естетика и дълъг период на експлоатация:

  • Базални – включват корен, който е изкуствено създаден от титаниева сплав. Той се позиционира в частта на костта, където се закрепват мостове и коронки. Тяхното основно предимство е бързината, с която влизат в експлоатация – за 3 дни. Те се наричат имедиатни, защото натоварването им започва от 3 до 5 дни след поставянето. Базалните зъбни импланти са подходящи за пациенти, чието стопяване на костта е в напреднал стадий и има установена сериозна липса на зъби. Възстановяването след процедура по поставяне на базален вид, е най-краткосрочна и създава минимален дискомфорт за пациента;

  • Класически – те отново са титаниеви двучастови сплави, които имитират корен на зъб. Тяхното разположение е в средната част, като целта им е за тях да могат да бъдат закрепени коронки или мостове. За да бъдат поставени успешно има необходимо условие, което трябва да бъде покрито – да има достатъчно налична кост. В случай, че костта е стопена, се предприема хирургическа интервенция, наречена “костна аугментация”, чрез която се добавя изкуствена или естествена такава. Последната се набавя от тялото на пациента. По този начин се увеличава обемът на структурата, което позволява закрепянето на двучастовата титаниева сплав;

  • 4 импланта и фиксирана протеза – това се превърна в доста често срещана практика сред пациентите, особено такива с напреднал стадий на обеззъбяване и стопяване на костта. Много често приложима е след установяване на противопоказност по извършване на костна аугментация или диабет. Това представлява фиксирана структура, която образува протеза от четири импланта. Това имплантологично лечение се наблюдава най-много при изцяло обеззъбени пациенти. 

Ние ви предлагаме възможност за разглеждане на още опции, като поставяне на зъбни импланти, изработени от циркониев оксид. Този материал има полупрозрачен цвят, който наподобява цвета на зъбите. Основното предимство на циркониевия вид, е неговата хипоалергенност, лесно възприемане от организма и липсата на симптоми при отхвърляне.

Но, също както естествените зъби, понякога и зъбните импланти боледуват. Най-честата причина за това е нередовната и неправилна хигиена. Тя „кани“ в устата ви опасния микробен биофилм, който е в основата на всички възпалителни процеси. А той се превръща в сериозна предпоставка за инфектиране на венеца, увреждане на костта и дори загуба на имплантирания зъб. 

Най-сигурната защита срещу тази опасност е редовната и професионална грижа!

Дори при най-голямо старание не е възможно тя да бъде постигната в домашни условия. Почистването при пациенти след имплантиране има строги специфики, различни за всеки отделен човек.

В Dental Care Center знаем тези специфики и ги съблюдаваме до най-малкия детайл! Нека започнем още от подготовката: 

Непосредствено преди операцията ще направим професионално почистване, за да осигурим идеалната среда за имплантиране. 

Ще ви очакваме за ново почистване две седмици след поставянето. Колкото по-чисто е в този период, толкова по-добре за успешната интеграция на имплантите. 

При това посещение нашите специалисти ще се уверят, че следоперативният процес на възстановяване върви както трябва. 

Ще ви поканим отново преди следващата важна стъпка – поставянето на коронката отгоре. За нея също е необходима изрядна чистота!

Оттам нататък ще се видим поне още два пъти. А може и повече. Броят на посещенията зависи от няколко фактора: как е поставен имплантът, от какъв материал е коронката, както и някои персонални навици на самия пациент.

Най-важното е да не позволим на биофилма да развали новата ви усмивка!

За вас остава спокойствието, че през цялото време сте под наблюдението на нашите специалисти. Те мигновено ще реагират при появата и на най-малкия възпалителен процес. 

Ако се появи леко възпаление след поставянето, ще приложим локално лечение с дезинфектант. Ако установим по-сериозна инфекция, веднага ще ви насочим към правилния специалист, който да ви прегледа.

Ще можете да полагате правилните грижи и у дома. Защото ще ви научим на верните техники за почистване на зъбите и тъканите около имплантираните области. 

И всичко това – без допълнителни специални посещения при зъболекаря. В комфортна обстановка, на удобно място, в приятелска среда. 

Просто грижа! От Dental Care Center на достъпни цени.

Вземете сега

Разгледайте нашият блог

zabni-implanti-2

06.07.2021 г.

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЪБЕН КАМЪК – КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА?

Възпаление на венците

19.08.2021 г.

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ВЕНЦИТЕ – КАКВА Е ПРИЧИНАТА?

Гел за възпалени венци 1 - усмихната двойка

19.08.2021 г.

ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

Къде може да ни намерите:

Dental Care Center

02/ 494 97 97
office@dentalcare.bg

PARK CENTER, ЕТ. 3,
БУЛ. АРСЕНАЛСКИ № 2,
ГР. СОФИЯ