Важността от почистване на зъбен камък при децата

Facebook
Twitter
LinkedIn

Защо трябва да се погрижите за премахването на зъбния камък на вашите деца?

Като родител е нормално да се притеснявате за здравето на зъбките на вашите деца. Децата са в рискова група за развитие на проблеми като кариеси, отчупени зъбчета и гингивит. Всички тези проблеми са пряко свързани с неправилна лична хигиена и почистване на зъбите, което е абсолютно нормално при всички деца.

Какво е зъбният камък?

Зъбният камък се образува в резултат на натрупана и непочистена плака в устната кухина. Ежедневно, при приемането на храни и напитки, върху зъбите се образува тънък лепкав филм, който се нарича плака. Тя покрива цялата повърхност на зъбите на вашето дете, включително и невидимата част под венеца. Плаката създава подходяща среда за развитие на бактерии, които могат да навредят на емайла на зъбите и да доведат до появата на кариес или гингивит. Зъбният камък е проблем за всички възрастови групи, но децата са в най-рисковата такава, поради все още недобрата техника за почистване на зъбките.

Как се премахва зъбният камък при децата?

Ако детето ви има насъбрал се зъбен камък единственият вариант е той да бъде почистен в дентален кабинет. Често полирането на зъбите е абсолютно достатъчно, зъбния камък при децата да бъде премахнат. А ако случайно има участъци с по-труден за премахване зъбен камък, в Dental Care Center използваме ултразвуковата технология Airflow, с която вашето детенце няма да усети нищо. 

Болезнена ли е процедурата за децата?

По време на процедурата за премахване на зъбен камък, детето ви няма да усети никаква болка. При зони с повече натрупан зъбен камък може да усети лек дискомфорт.

Какви други плюсове има посещението за почистване на зъбен камък?

  1. Освен самото почистване на зъбен камък, това, което ние ще направим за вашето дете е цялостен преглед за здравето на зъбките му. Ще можем да ви кажем дали има някакви проблеми, които забелязваме. След профилактичния преглед ще се погрижим и ще му покажем как правилно да почиства зъбките си у дома, а на вас ще препоръчаме най-подходящите продукти.
  2. Друг основен плюс на посещението от вашите деца в Dental Care Center е научаването им от ранна детска възраст да не се страхуват от зъболекарския стол. По време на процедурите при нас няма да усетят никаква болка и дискомфорт, което ще създаде позитивни спомени и асоциации със зъболекарските кабинети.
  3. И не на последно място, ще научите детето си за важността да се грижи за здравето на усмивката си. Създавайки му този полезен навик с обикновени посещения за профилактика 1-2 пъти годишно, шанса да развие дентални проблеми спада драстично. Така ще осигурите на детето си по-щастлив, по-здрав и по-усмихнат живот!

Как да предпазите децата си от зъбния камък?

Най-добрия вариант е правилното и редовно почистване в къщи. Подходящи четка и паста, в комбинация с конец за зъби и правилна техника на почистване ще предпази детето ви от зъбен камък за дълъг период от време. Въпреки това е важно да се спомене, че въпреки тези фактори зъбния камък няма как да бъде предотвратен на 100% и посещението на център за професионална грижа за зъбите поне веднъж годишно е абсолютно задължително.

Запазете удобен
за Вас час тук:

април 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?