Какъв е процеса по възстановяване след поставяне на зъбни импланти?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Всяка по-сложна дентална процедура се свързва с необходим възстановителен период. Ако сте решили да се възползвате от иновативните технологии, които са предмет на имплантологията, е добре да се запознаете с особеностите по възстановяване след поставяне на зъбни импланти

Възстановяване след поставяне на зъбни импланти – особености

Това са изкуствени компоненти, направени от съвместими за устната кухина материали, чиято цел е да заменят корените на естествените зъби и свързвайки се с костта да предоставят възможност за качествено и естетически красиво имплантирането на коронки. Въпреки че процесът протича безболезнено за вас, възстановителният период е сравнително дълъг, в сравнение с други интервенции. 

При всеки човек продължителността е различна, но средно се изчислява на шест до осем месеца. 

Трябва да знаете, че времето за възстановяване след поставяне на зъбни импланти зависи до голяма степен от персоналните навици и здравословни състояния, които могат да забавят процеса. Доказано влияят следните обстоятелства:

  • Тютюнопушенето – този вреден навик влияе значително на устната ви кухина в негативна посока и увеличава възстановителния период;
  • Нужда от костно присаждане – когато липсата на зъби е наличие стопяване на костта. За нейното възобновяване се извършва сложна процедура, която забавя процеса;
  • Диабет – диабетиците забелязват, че при тях възстановителният период е значително по-дълъг
  • Консумиране на неподходящи храни и напитки в най-кратки срокове след процедурата – след подобна интервенция трябва да избягвате консумацията на твърди, дразнещи храни, които могат да разранят уязвимия участък, както и употребата на алкохолни напитки. Правилно е да консумирате кремообразни, меки храни, супи, бульони, пюрирани плодове и зеленчуци;
  • Неправилна грижа – липса на почивка, нередовна употреба на предписаните лекарства от вашия дентален специалист и недобра хигиена на устната кухина могат да повлияят негативно върху възстановяването след поставяне на зъбни импланти.

Процесът по правилно възстановяване след поставяне на зъбни импланти е обвързан със спазване на препоръките от денталния ви специалист и извършване на профилактични прегледи, при които да се установява прогресът или липсата на такъв.

В голям процент от случаите имплантолозите изписват медикаментозно лечение, което да помогне за бързото заздравяване, както и за избягването на възможността от развитие на инфекции. Най-популярни са антибиотичните лечения, съчетани с подходящ пробиотик и вода за уста, с която да извършвате промивки.

Защо да се доверите на Dental Care?

В дентален център Dental Care ще откриете професионално отношение, максимално внимание, прецизност и умения при изпълнение на всички необходими дейности, свързани с поддържане на отличното състояние на устната кухина.

Нашите специалисти имат дългогодишен опит в областта на този тип поддръжка и са проследявали многократно процеса след поставяне на зъбни импланти, както и са участвали в цялостното възстановяване след това.

Ние не подценяваме състоянието на нито един пациент, ценим вашия комфорт и ще ви съпътстваме в цялостния процес – от началото до края. Ще насрочваме профилактични прегледи, на които да констатираме дали всичко се развива нормално.

При необходимост професионалистите на Dental Care ще ви насочат към правилното медикаментозно лечение, с което ще се осигури качествено и безболезнено възстановяване след поставяне на зъбни импланти във възможно най-кратки срокове.  

Избирайки Dental Care, вие ще получите обслужване на високо ниво, професионално оборудване, качествени материали, прецизно изпълнение на всяка услуга и специалист, който стои зад постигането на блестящи резултати.

Запазете удобен
за Вас час тук:

юни 2024
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?