Кои фактори влияят върху цената на коронките на зъбите?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Поставянето на зъбни коронки е сред най-честите и желани процедури в областта на имплантологията, като дял от стоматологията.

Всички пациенти се вълнуват от един конкретен въпрос – каква е цената и колко ще струва тази услуга?

Кои фактори влияят на определянето на цената на коронката на зъб?

Факторите, които влияят върху цените на коронките, са:

  • локация – има голямо значение дали ще извършвате поставянето на предни зъби или на някой от странично разположените, като моларите. Това е така, защото фронтално разположените дъвкателни органи, познати като резци, са изложени на показ, трябва да бъдат не само функционални, но и естетически. Това налага използването на първокласни материали. От друга страна, те са по-деликатни и тънки, което влияе и върху сложността на процедурата. Поради тази причина, локацията може да повлияе на цената;
  • състояние – поставянето на композит понякога може да се съпровожда от премахването на други проблеми. Ако има протичащ възпалителен, кариозен процес, наблюдава се сериозно увреждане или други, може да се наложи извършването на допълнителни услуги, което оскъпява цялостната процедура;
  • материал – изборът на материал за коронката е един от най-важните фактори, влияещи върху ценовите условия. Популярните материали са керамика, порцелан, метал с керамично покритие и злато. Изработките от злато са най-скъпите поради високата цена на самия материал. Спецификата на различните видове, както и качеството, сроковете и гаранцията им са фактори, които влияят върху ценообразуването за поставяне на композити на зъби.

Какви видове коронки на зъби препоръчваме?

Основните специфики, които трябва да знаете при избор на коронки на зъбите и особеностите за ценообразуването им, са:

  1. Пластмасови – те са най-достъпната опция, предлагана от денталните специалисти, и се използват временно. Те могат да бъдат поставени за кратък период, докато се изработват постоянни композити, както и в случаи на спешна нужда. Поради естеството на пластмасата, тази опция се определя като най-евтината.
  2. Метални – изработени са от метал, като обикновено се използва неръждаема стомана или друга сплав. Те са изключително здрави и издръжливи, но не са препоръчителни за предните дъвкателни органи поради техния не толкова естетичен вид. Те са сравнително евтини.
  3. Керамични – популярен избор за видимите предни зъби поради тяхната естетика. Те се изработват от порцелан и се съчетават перфектно с останалите дъвкателни органи по цвят и форма. Те са по-скъпи от металните, но предоставят по-добри видими резултати.
  4. Циркониеви – те са изработени от циркониев диоксид, който е изключително здрав и биосъвместим материал. Те се използват за видимите зони и предлагат висока естетика и издръжливост. От гледна точка на цената, са по-скъпи от металните и керамичните.
  5. Металокерамика – съчетават металната структура със защитен слой от порцелан. Това им позволява да съчетават издръжливостта на метала с естетиката на порцелана. Те се използват за видимите зъби и се считат за добра възможност, поради средния клас на цените.

Защо да се доверите на специалистите в Dental Care Center?

Dental Care Center е мястото, където ще получите висококачествено обслужване, поддръжка на денталната ви хигиена и профилактични прегледи на високо ниво.

Нашият екип е съставен само от професионалисти в различните области на стоматологията, които след щателна оценка на вашето състояние ще ви дадат правилните съвети за поддържане на здравето или насоки за различни проблеми, като избор на материал за изработка на зъбни коронки и други.

Доверете ни се, за да получите вниманието, което заслужавате, и да се радвате на перфектната си усмивка.

Запазете удобен
за Вас час тук:

юни 2024
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?