4 причини да си почиствате зъбите професионално:

1. Разрешава неизбежния проблем: зъбен камък и зъбна плака


Миенето на зъбите в къщи е от изключително значение, но все пак то не може да предотврати появата на зъбна плака и зъбен камък. Те се наслояват по зъбите, заради минералите и бактериите във вашата слюнка, както и от храната, която ядете. Абсолютно невъзможно е да сте на върха на вълната на оралната хигиена 24/7, без значение, колко се стараете и колко го искате. Веднъж след като плаката се намести по зъбите ви, тя започва да се наслоява и втвърдява, и се получава така нареченият зъбен камък. За неговото премахване вече трябва професионална помощ. Ако той не бъде почистен дълго време, започва да „разяжда“ зъба, създавайки кариеси, проблеми с венците и куп други проблеми, които ви принуждават да посетите зъболекар и да платите куп пари за лечение. Ние в Dental Care Center, ще се погрижим за здравето на усмивката ви само с две посещения годишно.

2. Изчиства зъбите доста по-добре

Доста е трудно да виждаме всяко ъгълче на устата си. А дори и да можем, очите ни не са тренирани да хващат зоните в които плаката започва да се натрупва. Дори и да си чистите зъбите добре в къщи и да изглеждат страхотно отпред, какво се случва с тези отзад? Тези зони доста често се нуждаят от клинично почистване, заради трудно-достъпното си място. А ако вече сте имали дентална намеса в устата си – поставяне на имплант, коронка и тн., за да ги запазите чисти, здрави и служещи ви за дълго време, почистването в клиника е абсолютно задължително. Ние в Дентал Кер Центъра, не само сме обучени как да почистим по-специфичните места в устата ви, но създадохме и пакети, които могат да ви предпазят за цяла година от денталните проблеми.

3. Безболезнено е

Повечето часове при дентален хигиенист са доста бързи и създадени така, че да са максимално комфортни.
С новите технологии – ултразвукови машини и Airflow устройства, които използват вода и финни пудри за да премахнат петната и плаката по зъбите, процедурата минава бързо и неусетно. Почистването е доста по-ефективно от това, което е постижимо в къщи, но все пак е безболезнено. Доста от пациентите даже заспиват по време на процедурите. Ако все пак усещате някакъв дискомфорт или болка, заради възпалени венци или друг проблем, ние знаем как да се справим с това.

4. Ще ви върне самочувствието!

След професионално почистване от дентален хигиенист ще получиш нужната доза ежедневно самочувствие! Ще имаш зъби, които са доста по-чисти, по-изкряща усмивка и по-свеж дъх! Премахване на петна от кафе, цигари и червено вино, много често се получава в само едно посещение! Посещенията при дентален хигиенист са невероятен начин и да запазиш усмивката си по-бяла за по-дълго време, след клинично избелване.