Често задавани въпроси

Избелването отнема около 1 час. Ако трябва да почистим и зъбния камък преди това си отделете около час и половина.

Избелването е безболезнена процедура. Някои хора, при които емайла е изтънял, имат лека чувствителност след процедурата. В Дентал Кеър Център разполагаме със специални продукти за след избелване, които намалят чувствителността, ако случая е такъв.

В Дентал Кеър Център почистваме зъбния камък с ултразвук, което го прави безболезнено. При наличие на повече зъбен камък и подвенечен такъв може да изпитвате лек дискомфорт, но със сигурност не и болка.

Ако нямате никакви дентални проблеми – 6 месеца е идеалният период през който да почиствате зъбния си камък. При наличие на дентални проблеми, трябва да се консултирате със специалист. В такива случаи е възможно е да се наложи почистване на всеки 2, 3 или 4 месеца.

За максимален ефект се нуждаете от 3 процедури извършени през седмица.

Ако целим избелване на зъбите трябва да бъдат направени 3 процедури през седмица. Ако целим поддържане на белотата на зъбите правим 1 поддържаща процедура през 6 или 12 месеца, спрямо резултата, който целим.

Не, зъбите не могат да бъдат избелени при наличието на зъбен камък. Ако избелим зъби с натрупан зъбен камък и плака, те ще станат на петна. Избелването задължително се извършва след почистване на зъбен камък.

Почистване на зъбен камък и избелване в едно посещение отнемат час и половина.

В Дентал Кеър Център предлагаме два вида избелвания: комплект за професионално домашно избелване или клинично избелване.

При наличието на възпалени венци трябва да ни посетите. Специалистът, който ще работи с вас ще прецени от какво са те и в рамките на 2 посещения през 2 седмици, ако проблема е лек до умерен, може да бъде разрешен.

Не, кървенето на венците не е нормално и сигнализира за проблем. Първото нещо, което трябва да се направи е почистване на зъбен камък, особено ако има подвенечен такъв. Ако проблема не бъде разрешен, може да се наложи по-сериозно лечение.