Антибиотик за възпалени венци – какво трябва да знаете при избора му?

Антибиотик за възпалени венци – какво трябва да знаете при избора му?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Приемането на всякакви лекарства, включително антибиотик за възпалени венци, трябва да се приема сериозно и отговорно. Макар и да са създадени за да лекуват и да помагат на хората да се справят с конкретен проблем или състояние, всички лекарства могат да бъдат потенциално опасни. За да получите само положителните ефекти от употребата на лекарството, препоръчваме да спазвате тези принципи.

Не купувайте без лекарско предписание

Зъболекарите, както и общопрактикуващите лекари и специалист в определени области на човешкото здраве, са хората, които трябва да предписват лекарства. Това е поради няколко причини. На първо място, зъболекарят ви има знанията, уменията и компетентността да избере правилния за вас антибиотик. Всички знаем, че в момента пазарът е залят с какви ли не лекарства и разновидности и дори и да отидете в аптеката да си купите сами, ще получите въпроса „Кой?“. Като пациенти, ние няма как да направим тази правилна преценка кой е най-добрия за нас, колкото и проучвания да правим в интернет или да изчетем всички форуми по света.

Антибиотик за възпалени венци 1

Избирането на правилния антибиотик за възпалени венци се влияе от няколко фактора – какво е състоянието на пациента, колко е тежко, има ли пациентът алергии към някои от съставките, както и дали преди пациентът е приемал същото лекарство. Ние можем да преценим само последното, но първите 3 фактора са значително по-важни при избора. Именно затова е важно пациентите да не се самодиагностицират и да посетят своя зъболекар, който да определи кой е най-подходящ.

Всички пациенти трябва да посещават своя зъболекар преди приема му, защото те не могат да направят преценката дали изобщо се нуждаят от такъв. В момента хората са свикнали, че за всяка болка има хапче. Когато ни боли главата – пием аналгин. Когато имаме температура – парацетамол. А когато ни боли гингивата – хапчета. Макар и да има по-леки състояния, при които самолечението се смята за безопасно и не се нуждае от професионална лекарска намеса, приемането му не е сред тях. Тук отново опираме до факта, че пациентите не разполагат с достатъчно знания в областта и не могат правилно да определят състоянието си и дали то изисква прием на по-силни лекарства.

Антибиотик за възпалени венци 2

И не на последно място – неправилният избор може да не подобри състоянието ви, а да го влоши. Тъй като пациентите често нямат достатъчно познания в сферата на фармацевтиката, те са склонни да се доверят на съветите на своя фармацевт при избора. Но той не разполага с пълната картина – не познава вашия организъм, не знае за състоянието на устната кухина и съответно не може да определи компетентно най-подходящото лекарство. А и не само това – фармацевтът не носи отговорност за последиците, които може да причини. Затова, за да сте сигурни, винаги се консултирайте с вашия зъболекар преди прием.

Не приемайте стар антибиотик за възпалени венци

Това попада към точката за самолечение, но си заслужава специално внимание. Често пациентите, които са приемали в миналото антибиотик за възпалени венци, запазват рецептата или след курса на лечение имат няколко останали хапчета в опаковката. И при евентуален проблем, проявяващ се със същите симптоми като преди, пациентите често могат да решат да го „излекуват“ с наличните им вече лекарства. Това може да бъде неефективно и опасно поради много причини. На първо място, не сте наясно дали състоянието ви е същото и дали то изисква същия лечение. На второ място – бактериите и микроорганизмите може да са резистентни към конкретното лекарство и това да не доведе до ефективно лечение и резултати. И не на последно място – приемането на лекарства с изтекъл срок на годност не се препоръчва в никакви случаи! Затова, вместо да посегнете към шкафа с лекарства, си запишете час за консултация при вашия зъболекар.

Антибиотик за възпалени венци 3

Посетете Dental Care Center всеки път, щом си мислите, че имате нужда от антибиотик за възпалени венци

Отстраняването на средата за развитието на бактерии и микроорганизми е ключовият елемент за оралното здраве. Така няма никога да имате нужда от антибиотик за възпалени венци, нито ще чувствате болка или подуване в гингивата. Доверете се на експертите от дентален център Dental Care Center за грижа за вашите зъби и венци с най-новите технологии. Забравете за приема на лекарства с грижа от Dental Care Center!

Не купувайте без лекарско предписание

Не приемайте стар антибиотик за възпалени венци

Посетете Dental Care Center всеки път, щом си мислите, че имате нужда от антибиотик за възпалени венци

Запазете удобен
за Вас час тук:

юни 2023
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?

Разгледайте продуктите за грижа на vVardis