Хапчета за възпалени венци – кога се използват и как да изберете правилния вид?

Пациентите, които страдат от болки във венците или някакво пародонтално заболяване, като гингивит или пародонтоза, често се замислят как могат временно да премахнат дискомфорта си. Това е и причината част от пациентите да си купуват и да приемат хапчета за възпалени венци. Основната цел на хапчетата за възпалени венци е да подпомогнат със справянето срещу възпалителните процеси в устната кухина, като едновременно с това облекчат симптомите на подуване, чувствителност и болка. Хапчетата за възпалени венци често са достъпни за покупка без лекарско предписание, но това не означава, че е препоръчително да ги приемате без да се консултирате с вашия стоматолог.

Хапчета за възпалени венци 1
Хапчета за възпалени венци – предназначение

За какво се използват хапчета за възпалени венци?

Най-общо казано, хапчетата за възпалени венци се използват за локално лечение на проблемите в устната кухина. Макар и да са познати като хапчета за възпалени венци, този тип медикаменти може да се използва и при други проблеми, като афти, гъбични инфекции, възпаление на езика или сливиците и други. Има ситуации, в които вашият зъболекар може да ви предпише хапчета за възпалени венци след по-инвазивни дентални процедури като метод за превенция и контрол. В повечето случаи хапчетата за възпалени венци са безопасни за използване, ако следвате стриктно предписанията на листовката, но те може да не са подходящ метод за лечение на вашия конкретен проблем.

Защо трябва винаги да се консултирате с вашия дентален специалист преди приема на хапчета за възпалени венци?

Всяка манипулация, която е свързана с устната кухина (независимо коя част от нея) трябва да бъде обсъдена с експерт в областта. В случая – това е вашият дентален специалист. Преди да се замислите за покупка и приемане на хапчета за възпалени венци е добре да посетите вашия стоматолог не само за консултация по темата, но и за преглед. За да стигнете до нуждата от хапчета за възпалени венци, това означава, че изпитвате някакъв силен дискомфорт, който може да бъде знак за по-сериозно заболяване. Не отлагайте посещението при вашия стоматолог с приема на хапчета за възпалени венци. Запишете си още днес час за контролен преглед и забравете изобщо за покупката на хапчета за възпалени венци.

Хапчета за възпалени венци 2
Хапчета за възпалени венци – консултирайте се със специалист!

Всички знаем, че хапчетата за възпалени венци са направени на общ принцип, за да могат да работят при възможно най-много пациенти и да покриват възможно най-много ситуации. Но това не означава, че избраните хапчета за възпалени венци или тези, които фармацевтът в аптеката ви продава, са подходящи за вашата конкретна ситуация. Зъболекарят е специалист, който рядко ни се налага да сменяме в живота си. Той е добре запознат с нашата дентална история и може да ни даде много ценна информация как да се справим с проблемите и кои хапчета за възпалени венци биха ни помогнали в ситуация на нужда. Ако ви се налага да сменяте населено място и да изберете нов зъболекар, нормално е да се притеснявате от това как ще изберете най-добрия експерт за вас и може да се замислите сами да си предпишете хапчета за възпалени венци, просто за да намерите временно решение за належащия проблем. Но приемането на хапчета за възпалени венци не е оптималният и най-добър избор за вас. За да можете да сте спокойни, че гингивата и цялото ви съзъбие са в отлично здраве и да забравите нуждата от хапчета за възпалени венци, то вие се нуждаете от професионалисти с дългогодишен опит. Само така ще сте достатъчно уверени, че вашата усмивка е в сигурни ръце!

С екипа на Dental Care Center няма да се нуждаете от хапчета за възпалени венци!

Хапчета за възпалени венци 3
Хапчета за възпалени венци – крайна мярка

Възпалението на гингивата често е причинено от лоша орална хигиена, натрупване на плака и зъбен камък и отлагането на професионалното им почистване. В такъв случай всички хапчета за възпалени венци ще се окажат неефективни, защото те няма как да отстранят корена на проблема. Именно затова се нуждаете от екипа на Dental Care Center. Който и от нашите пациенти да попитате ще ви каже, че не знае даже какво представляват хапчетата за възпалени венци, защото никога не им се е налагало да използват такива! Това се постига лесно чрез висока устна хигиена и професионално почистване на зъбен камък и плака, както и полиране на зъбите. Когато поддържането на устната хигиена на високо ниво се прави дълго време, няма повече и да се сетите за хапчета за възпалени венци. Спасете се от необходимостта от хапчета за възпалени венци с професионалния опит на екипа от Dental Care Center!

 

За какво се използват хапчета за възпалени венци?

Защо трябва винаги да се консултирате с вашия дентален специалист преди приема на хапчета за възпалени венци?

С екипа на Dental Care Center няма да се нуждаете от хапчета за възпалени венци!