Хапчета за възпалени венци – кога се използват и как да изберете правилния вид?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Пациентите, които страдат от болки във венците или някакво пародонтално заболяване, като гингивит или пародонтоза, често се замислят как могат временно да премахнат дискомфорта си. Това е и причината част от пациентите да си купуват и да приемат хапчета за възпалени венци. Основната им цел е да подпомогнат със справянето срещу възпалителните процеси в устната кухина, като едновременно с това облекчат симптомите на подуване, чувствителност и болка. Те често са достъпни за покупка без лекарско предписание, но това не означава, че е препоръчително да ги приемате без да се консултирате с вашия стоматолог.

Хапчета за възпалени венци 1

За какво се използват?

Най-общо казано, хапчетата за възпалени венци се използват за локално лечение на проблемите в устната кухина. Този тип медикаменти може да се използва и при други проблеми, като афти, гъбични инфекции, възпаление на езика или сливиците и други. Има ситуации, в които вашият зъболекар може да ви ги предпише след по-инвазивни дентални процедури като метод за превенция и контрол. В повечето случаи са безопасни за използване, ако следвате стриктно предписанията на листовката, но те може да не са подходящ метод за лечение на вашия конкретен проблем.

Защо трябва винаги да се консултирате с вашия дентален специалист преди прием?

Всяка манипулация, която е свързана с устната кухина (независимо коя част от нея) трябва да бъде обсъдена с експерт в областта. В случая – това е вашият дентален специалист. Преди да се замислите за покупка и приемане на хапчета за възпалени венци е добре да посетите вашия стоматолог не само за консултация по темата, но и за преглед. За да стигнете до тяхната нужда, това означава, че изпитвате някакъв силен дискомфорт, който може да бъде знак за по-сериозно заболяване. Не отлагайте посещението при вашия стоматолог с приема им. Запишете си още днес час за контролен преглед и забравете изобщо за покупката им.

Хапчета за възпалени венци 2

Всички знаем, че те са направени на общ принцип, за да могат да работят при възможно най-много пациенти и да покриват възможно най-много ситуации. Но това не означава, че избраните хапчета или тези, които фармацевтът в аптеката ви продава, са подходящи за вашата конкретна ситуация. Зъболекарят е специалист, който рядко ни се налага да сменяме в живота си. Той е добре запознат с нашата дентална история и може да ни даде много ценна информация как да се справим с проблемите и кои видове биха ни помогнали в ситуация на нужда. Ако ви се налага да сменяте населено място и да изберете нов зъболекар, нормално е да се притеснявате от това как ще изберете най-добрия експерт за вас и може да се замислите сами да си ги, просто за да намерите временно решение за належащия проблем. Но приемането им не е оптималният и най-добър избор за вас. За да можете да сте спокойни, че гингивата и цялото ви съзъбие са в отлично здраве, то вие се нуждаете от професионалисти с дългогодишен опит. Само така ще сте достатъчно уверени, че вашата усмивка е в сигурни ръце!

С екипа на Dental Care Center няма да се нуждаете от хапчета за възпалени венци!

Хапчета за възпалени венци 3

Възпалението на гингивата често е причинено от лоша орална хигиена, натрупване на плака и зъбен камък и отлагането на професионалното им почистване. В такъв случай всички хапчета за възпалени венци ще се окажат неефективни, защото те няма как да отстранят корена на проблема. Именно затова се нуждаете от екипа на Dental Care Center. Който и от нашите пациенти да попитате ще ви каже, че не знае даже какво представляват, защото никога не им се е налагало да използват такива! Това се постига лесно чрез висока устна хигиена и професионално почистване на зъбен камък и плака, както и полиране на зъбите. Когато поддържането на устната хигиена на високо ниво се прави дълго време, няма повече и да се сетите за такива медикаменти. Спасете се от необходимостта от хапчета за възпалени венци с професионалния опит на екипа от дентален център Dental Care Center!

За какво се използват?

Защо трябва винаги да се консултирате с вашия дентален специалист преди прием?

С екипа на Dental Care Center няма да се нуждаете от хапчета за възпалени венци!

Запазете удобен
за Вас час тук:

юли 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?