Нашите съвети как да почиствате правилно зъбите си всеки ден!

Нашите съвети как да почиствате правилно зъбите си всеки ден!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Отличната орална хигиена е много важна част от здравето на вашите зъби, но и за цялостното състояние на тялото ви. Знаете ли, че здравите венци имат пряко отношение върху състоянието на организма и по-конкретно на артериите, кръвоносната система, работата на сърцето и мозъка? Макар и всички да знаем как да си мием зъбите, това не означава непременно, че прилагаме правилните техники и методи за орална хигиена. Днес, специалистите от дентален център Dental Care Center ще споделим с вас нашите съвети за правилно почистване без усилия!

Почистване на зъбите 1

Какво трябва да спрете да правите веднага?

Когато става въпрос за миенето на зъбите, има два навика, които са често срещани сред голяма част от хората. На първо място – всеки бърза да го направи… набързо. Прекаленото бързане често води до отстраняване на хранителни частици, замърсявания и плака само на местата, които са лесно достъпни от четката. При бързото миене пропускаме старателното четкане на задните редици, както и не се концентрираме на труднодостъпните места, където често се трупа плака. Така че отделете достатъчно време и за старателно измиване.

Почистване на зъбите 2

Вторият проблем, който забелязваме често, е използването на неподходяща четка в комбинация с по-агресивен метод на почистване. Увеличеният механичен натиск, триене и търкане, неимоверно води до увреждания, както на емайла, така и по венците. Често, твърдите четки не могат да навлязат изобщо в междузъбието, където най-често се трупат замърсявания и плака. А колкото повече натискаме, за да влязат власинките там, толкова повече нараняваме цялата устна кухина. Затова избирайте четки с меки власинки, които нежно да почистват без да дразнят венците.

Какво трябва да започнете да правите при почистване?

Като начало е добре да започнете с отделяне на малко повече време и внимание, при почистването на зъбите. Разбираме, че рано сутрин, току що отворили очите си, хващайки четката нямате много желание или концентрация да мислите как точно държите четката или дали търкате прекалено силно или твърде слабо. Затова може да започнете да тренирате новите навици при вечерното почистване, когато сте по-концентрирани в усъвършенстването на наученото. Един от добрите начини за почистване е с помощта на мека четка, при която половината от власинките са върху венеца, а останалата част – върху зъба. С леки движения в кръг, без почти никакъв натиск, почиствате нежно емайла, като едновременно с това почиствате и стимулирате кръвообращението във венците. Започнете от труднодостъпните места в задната част на устата и се придвижете към центъра. Първо обърнете внимание на вътрешната част (тоест тази, която усещате с езика си) и след това преминете от външната. Не пропускайте да се консултирате с дентален специалист от Dental Care Center, който да ви насочи към подходяща четка и паста. При някои пациенти, използването на ултразвукова четка постига невероятни резултати, но може да не е подходяща за всеки.

Почистване на зъбите 3

Редовното посещаване на вашия дентален специалист за контролен преглед, премахване на натрупания зъбен камък, както и консултация, свързана с техниките за правилно почистване на зъби, ще ви гарантира здрава, красива и блестяща усмивка за годините напред!

Разгледайте и страницата ни за избелване на зъби

Какво трябва да спрете да правите веднага?

Какво трябва да започнете да правите при почистване?

Запазете удобен
за Вас час тук:

юни 2023
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?

Разгледайте продуктите за грижа на vVardis