Нашите съвети за вашия свеж дъх

Facebook
Twitter
LinkedIn

Лошият дъх е проблем, който засяга много хора по света. Той може да причини не само дискомфорт, но и да доведе до несигурност и дори социална изолация. Лошият дъх е причинен от бактериите и микроорганизмите, които се намират в устната кухина. След консумиране на храна, те започват да работят за да разградят останалите хранителни частици, натрупани в междузъбното пространство, както и във венечните джобове. В процеса се отделят летливи серни съединения, които имат неприятен аромат, често оприличаван с този на развалени яйца. Макар и в някои случаи лошият дъх да е причинен от други заболявания в тялото, над 90% от пациентите споделят, че усещат проблема само в някои моменти на деня. Ако и вие страдате от лош дъх и искате да се отървете от него, ето и някои от нашите съвети!

Правилната орална хигиена е от основно значение

Съвети за свеж дъх 1
Съвети за свеж дъх – правилна орална хигиена

Неведнъж сме споменавали за важността на оралната хигиена. Това включва използването на подходящите четка и паста за зъби за вашето съзъбие, прилагането на правилната техника на четкане, използването на конец за зъби или интердентална четка, както и вода за уста. Всяка една от стъпките има много важна роля не само в здравето на вашите зъби, но и в борбата с лошия дъх. Контролирането на натрупването на плака по зъбите, както и ефективното премахване на хранителните частици в междузъбното пространство, са ключът към превенцията и предотвратяването на лошия дъх. Изберете мека четка, която да е нежна към зъбите и венците, комбинирана с подходяща паста за ефективно почистване. Внимателно четкайте зъбите, без да прилагате много натиск. За ефективни резултати с по-малко усилия, можете да се доверите и на подходяща електрическа четка. Понякога, дори и спазвайки всички тези стъпки, появата на зъбен камък е неизбежна. Тогава се нуждаете от професионалната намеса на вашия дентален специалист, който да се погрижи за отстраняването на натрупаните плака и зъбен камък.

Не забравяйте и редовното посещение при вашия дентален специалист

Съвети за свеж дъх 2
Съвети за свеж дъх – редовно посещение при дентален специалист

За ефективното справяне с лошия дъх, редовното посещение при зъболекаря и вашия дентален специалист са от голяма важност. На първо място, специалистите могат да ви дадат повече информация за причината за проблема, както и техники за ефективна борба с лошия дъх. Профилактичното почистване на натрупания зъбен камък също е от изключително значение, защото поддържа устната кухина чиста и премахва благоприятната среда за развитието на бактериите и микроорганизмите, причинители на лошия дъх.

Не пропускайте да запишете вашия час за консултация при денталните специалисти от Dental Care Center!

Разгледайте и страницата ни за кариес

Правилната орална хигиена е от основно значение

Не забравяйте и редовното посещение при вашия дентален специалист

Запазете удобен
за Вас час тук:

април 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?