Поддържане на отлична орална хигиена с брекети? Мисията възможна!

Поддържане на отлична орална хигиена с брекети? Мисията възможна!

Facebook
Twitter
LinkedIn

В стремежа да постигнем красива и блестяща усмивка или просто да се справим със здравословен проблем, породен от захапката или разположението на зъбите, много пациенти избират лечение с брекети. Всеки човек, който е носил брекети, знае колко е важно да се поддържа устната кухина чиста, за да се запази здравето на зъбите и венците. Но, със сигурност, поне 90% от хората с брекети ще ви споделят всъщност колко трудно и времеемко е ежедневното почистване на съзъбието. Като дентални специалисти, ние знаем, че брекетите определено усложняват ежедневното миене на зъбите и искаме да споделим с вас нашите съвети за поддържане на отлична хигиена по време на вашето ортодонтско лечение!

Изберете правилната четка

На първо място, за да постигнете ефективни резултати без много усилия е важно да изберете подходяща четка за зъби, която е направена така, че да прави почистването на съзъбия с брекети по-лесно, бързо и приятно. Използването на правилната четка, независимо дали обикновена или електрическа, ще ви помогне да премахнете замърсяванията от зъбите, междузъбното пространство, както и по шините. В допълнение към класическата Ви четка за зъби, може да се наложи да си вземете и специализирана ортодонтска четка, която е с по-малка глава и е подходяща за по-труднодостъпните места. И не на последно място – интерденталните четки ще ви позволят да почиствате лесно пространството между шините и зъбите, за максимална ефективност. Не забравяйте да миете по 2 пъти на ден, следвайки нашите съвети за правилно почистване на зъбите.

Поддържане на орална хигиена с брекети 1
Поддържане на орална хигиена с брекети с подходяща четка за зъби

За да се справите ефективно с премахването на плаката не е нужно усилие

Много хора смятат, че колкото по-силно търкат, толкова по-бързо и успешно премахват натрупаните замърсявания и плака по зъбите. Но това не е така! Грубото и невнимателно миене и търкане на зъбите и венците може да доведе до чувствителност в зъбите, нарушаване на емайла им, разраняване на венците, кървене, микро разкъсвания, отдръпване на венците, евентуално оголване на корените на зъбите и най-важното – може да пропуснете важни места в устната кухина, където плаката да се натрупа и да създаде проблеми. Затова мийте зъбите си внимателно, без да прилагате много усилия.

Поддържане на орална хигиена с брекети 2
Поддържане на орална хигиена с брекети – доверете се на нашите дентални специалисти!

Регулярното професионално почистване е от голямо значение

За да сте сигурни, че Вашите зъби са максимално защитени по време на ортодонтското лечение е важно да посещавате редовно вашия дентален специалист за професионално почистване. Колкото и старателно да миете зъбите и шините си, понякога плаката отново намира начин да се натрупа и да създаде неприятни проблеми и болка. Затова е важно по време на целия период на Вашето ортодонтско лечение да посещавате доверен дентален специалист, който да се грижи за здравето на Вашите зъби и венци!

Изберете правилната четка

За да се справите ефективно с премахването на плаката не е нужно усилие

Регулярното професионално почистване е от голямо значение

Запазете удобен
за Вас час тук:

декември 2023
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?