Ленти за избелване на зъби – плюсове и минуси на използването им за домашно избелване на зъби

Красивата и искряща усмивка е мечта на всеки човек. Но в днешното забързано ежедневие, където кафето е част от сутрешната ни рутина, а чашата червено вино е задължителна след дългия работен ден, бялата усмивка не винаги е толкова лесно постижима. Оцветяването на зъбите може да бъде причинено от много и различни фактори – консумиране на определени храни, като балсамов оцет, червено вино, кафе; прием на специфични медикаменти; тютюнопушене и не на последно място – от гените на човек. Тук на помощ идват лесните и удобни за използване ленти за избелване на зъби. През последните години лентите за избелване на зъби са се превърнали в предпочитан метод за домашно избелване, който постига доста добри резултати. Преди да отидете до аптеката и да си купите пакет ленти за избелване на зъби, прочетете в следващите редове кои са плюсовете и минусите от този вид домашно избелване.

Плюс – лентите за избелване на зъби наистина работят

Ленти за избелване на зъби 1 - чувствителни зъби
Ленти за избелване на зъби – доверете се на нас!

Няма 2 мнения по темата, че лентите за избелване на зъби постигат желания резултат. Макар и да не са толкова ефективни колкото клиничното избелване с гел и лампа, лентите за избелване на зъби могат значително да изсветлят зъбите ви с няколко тона. Но тук има нещо важно – не всяка марка ленти за избелване на зъби е толкова ефективна, колкото друга. За да изберете подходящата марка ленти за избелване на зъби можете да отделите време да прочетете мнения в интернет или по-добре се консултирайте с вашия зъболекар. Той може да ви насочи към наистина работещите ленти за избелване на зъби, за да не ви се налага да харчите парите си без резултати.

Минус – лентите за избелване на зъби не се справят толкова добре при неравни зъби

За да постигнат резултати, лентите за избелване на зъби трябва да са в контакт със зъбите. А това може да бъде доста сложно при пациентите, които имат неравни зъби. При пациентите с неправилно подредено съзъбие може да се наблюдава неравномерен резултат, защото лентите за избелване на зъби не могат да се огънат така, че да обгърнат всеки зъб. Дори и да успеете да покриете максимално добре всички гънки на зъбите с избраните ленти за избелване на зъби съществува момента, в който самата лента да не е достатъчно дълга и отново да не постигнете равномерен резултат на всички зъби.

Плюс – лентите за избелване на зъби са изключително лесни за използване

Ленти за избелване на зъби 2 - усмихната жена
Ленти за избелване на зъби – най-добрите сме в това, което правим!

Това е плюс на лентите за избелване на зъби, който може значително да улесни всеки човек. След дългия работен ден никой не иска да се занимава с какъвто и да е метод за избелване на зъби, които изискват 15 минути активна преподготовка. Лентите за избелване на зъби са много лесни за използване и може да ги носите с вас навсякъде. Така, дори и по време на цикъла на използване на ленти за избелване на зъби да ви се наложи да пътувате, няма нужда да носите безброй гелове и специални лампи, а просто да опаковате в несесера си нужния брой лентички.

Минус – някои марки ленти за избелване на зъби могат да причинят повишена чувствителност в зъбите и венците

Едва ли има човек, който да се е замислял за използване на ленти за избелване на зъби и да не е чувал или прочел, че това може да доведе до повишена чувствителност в зъбите и венците. Но никой не пише, че това не е задължителен резултат от всяка марка ленти за избелване на зъби. И също така, често причината за подобен дискомфорт или проблем може да бъде от неправилната употреба на лентите за избелване на зъби. Например, неспазването на периода на изчакване или използване на лентите за избелване на зъби по-често от предписаното, може да доведат до подобни оплаквания. Има и още един фактор – има пациенти, които са по-податливи към подобни оплаквания, защото вече имат предразположение към чувствителни зъби и лентите за избелване на зъби могат да обострят оплакването. Именно затова е важно да се консултирате с вашия дентален специалист, преди да предприемете каквито и да било действия, свързани с използването на ленти за избелване на зъби.

Плюс – лентите за избелване на зъби са по-достъпни за много пациенти

Ленти за избелване на зъби 3 - усмихната жена с бели зъби
Ленти за избелване на зъби – изберете нашия екип!

Не на последно място трябва да отбележим голямата разлика в цената между клиничното избелване и лентите за избелване на зъби. Много пациенти предпочитат втория вариант, защото той дава задоволителен резултат, на по-ниска цена. Но е важно да знаете, че клиничното избелване на зъби може да ви даде по-дълготрайни ефекти от лентите за избелване на зъби и при него се спазват всички необходими процедури за подготовка на зъбите, за да може наистина да се наслаждавате на красивата си усмивка с месеци.

Независимо дали ще изберете клинично избелване на зъби или ще предпочетете ленти за избелване на зъби, винаги се консултирайте с вашия дентален експерт. А за максимални резултати, преди използването на ленти за избелване на зъби, си запишете час за професионално премахване на зъбния камък. Така ще постигнете значително по-добри резултати за същия период!  

Плюс – лентите за избелване на зъби наистина работят

Минус – лентите за избелване на зъби не се справят толкова добре при неравни зъби

Плюс – лентите за избелване на зъби са изключително лесни за използване

Минус – някои марки ленти за избелване на зъби могат да причинят повишена чувствителност в зъбите и венците

Плюс – лентите за избелване на зъби са по-достъпни за много пациенти