Какви са предимствата на керамичните брекети?

Какви са предимствата на керамичните брекети?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Благодарение на съвременните дентални методи и средства, постигането на перфектната усмивка е възможно. Корекциите по разположението на зъбите, проблеми със захапката, правотата им, са предмет на ортодонтията.

Едно от най-разпространените средства за разрешаване на горе изброените проблеми, е носенето на фиксирани керамични брекети.

Какво представляват керамичните брекети

Когато хората си представят “ортодонтски апарати”, те свързват словосъчетанието с нарушаване на естетиката, загрозяване на усмивката, предизвикване на говорни дефекти и неудобство. За щастие, ортодонтията е оборудвана с иновативни видове пособия за корекция, които не нарушават естетическата красота и не понижават самочувствието по време на процеса, който от своя страна не е кратък.

Керамичните брекети са неснемаеми ортодонтски апарати, чиято основна характеристика е тяхната безцветност и незабележимост. Тяхната цел на използване е да изправят, пренаредят зъбите, както и да коригират деформации, свързани със захапката. Керамичните брекети са съставени от:

 • пластини, които се прикрепят към повърхностния слой на зъбите;
 • дъги, които са метални;
 • ластици, придържащи дъгите.

За разлика от металните, които се натрапват чрез цвета си и създават комплекси за притежателите си, керамичните са едва забележими, като те имитират нюанса на зъбите и по този начин не си контрастират с тях. Единствено ластиците, които прикрепят дъгите могат да бъдат цветни, но те са разположени от вътрешната страна на керамичните брекети. 

Съвременната дентална медицина представя усъвършенствани ергономични брекети, чиято керамика е качествена и не се зацапва лесно.

Какви са техните предимства

Керамичните варианти са широко разпространени и приложими. Това се дължи на предимствата, които притежават:

 • Те са лесни за поддръжка. Чрез миене по 2-3 пъти дневно, използвайки специална четка за целта, ние ще поддържаме външния им вид като нов;
 • Не нарушават естетиката на усмивката, което се дължи на цвета им, имитиращ този на зъбите;
 • Те са по-малки от предшествениците си и имат ергономичен дизайн;
 • Притежават гладка повърхност, която не позволява задържането на плака при поддържане на добра хигиена;
 • Дава много по-бързи резултати, отколкото процедурата по поставяне на алайнери;
 • Те са издръжливи, което ги прави подходящи за провеждане на дългосрочно лечение;
 • Поради усъвършенствания си дизайн, те са удобни и не създават дискомфорт на притежателя им;
 • Не пожълтяват и не се захабяват с времето на ползване;
 • Имат адхезия на високо ниво към зъбите, което възпрепятства появата на кариеси;
 • Хипоалергенни са – не създават алергични реакции, дори при чувствителни пациенти.

Защо Dental Care е правилния избор за вашите зъби

Вземането на решение за корекция, независимо от възрастта, е първата стъпка от постигане на мисия “Перфектна усмивка”. Изборът на специалист обаче, който да се заеме с нашия персонален случай, да проследи процеса и да предприеме най-правилните действия, е най-важният.

В дентален център Dental Care Center можем да открием професионално и съвременно оборудване, в съчетание с опитен екип, съставен от специалисти, влагащи цялото си старание за разрешаване на проблеми в конкретната област.

Dental Care разполага с професионалисти, вещи в конкретните дялове на денталната медицина, един от които е и ортодонтията. Те работят със съвременни методи и пособия, които целят максимална ефективност и минимален дискомфорт.

Независимо от решението какъв вид ортодонтски апарат да изберем, специалистите на центъра ще се погрижат резултатите да бъдат повече от отлични и то на напълно достъпни цени.

Освен изготвянето и поставянето на брекетите, ортодонтистът ще ни запознае и с начините за правилно почистване и поддръжка, които имат ключова роля за състоянието на зъбите ни.

Запазете удобен
за Вас час тук:

декември 2023
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?