Защо да изберем сапфирените брекети?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Има множество варианти за коригиране на зъбното разположение и захапката, но повечето от тях се свързват с разваляне на естетиката и метални елементи, които не просто се набиват на очи, но и създават голямо неудобство.

На вниманието на пациентите в днешно време, се представят различни видове методи и средства за корекция, чиято изработка и поддръжка се извършва от специалист в областта на ортодонтията.

Какво е нужно да знаем за сапфирените брекети преди слагането им

Сапфирените брекети са по-красивата алтернатива на обикновените метални модели. Като тяхна основна разлика и предимство може да бъде изтъкната тяхната прозрачна структура, което ги прави почти незабележими. Те се изработват от синтетичен сапфир, чийто състав и химични формули са същите както при естествения.

Сапфирените модели са изключително устойчиви и трудно могат да бъдат отлепени от зъбите, защото се закрепят плътно за техния емайл. Това ги прави оптимален избор за провеждане на продължително лечение.

При провеждане на постоянна и качествена устна хигиена, щателно почистване със специално обособена четка за брекети, зъбите и помощните ни средства, ще запазят своя естествен цвят без да пожълтяват.

Сапфирените брекети се използват в ортодонтията от много години, но съвременните модели са все по-усъвършенствани и щадящи изцяло зъбите, както и меките тъкани и лигавици.

Въпреки външния си вид, който наподобява стъкло, този вариант за коригиране на зъбите и захапката, се характеризира с висока устойчивост и здравина. Това се дължи на високото ниво на адхезия към повърхността на зъба.

Те имат гладко покритие и деликатен дизайн, което позволява на ползвателя им да се адаптира бързо към тях. Освен това те не възпрепятстват храненето и не предизвикват говорни проблеми.

В какви случаи те са най-добрия вариант за вашите зъби

Сапфирените брекети най-често се превръщат в избор на хора, които разпознават себе си в някое от следните изброени обстоятелства:

  • Имат голямо междузъбно разстояние между горните резци;
  • Имат установени проблеми със захапката – най-често се получава при диагностицирано състояние на налични вредни навици при деца, грешно преглъщане и дишане;
  • Има повече зъби отколкото са необходими и след изваждане на излишните, пациентът има необходимост от пренареждане;
  • Има грешно разположени зъби;
  • Изкривени зъби;
  • Хора с по-тъмни дъвкателни органи – поради прозрачността си сапфирените брекети са подходящи за пациенти с по-тъмни зъби. По този начин не се получава контраст между цвета на материала и цвета на емайла;
  • Сапфирените брекети са подходящ избор за хора, които ценят естетиката във външния вид и искат да я запазят дори по време на своето лечение;
  • Те са оптимален избор за всеки от нас, които искаме да постигнем добри резултати за относително по-бързо време. С този метод това е възможно.

Запазете удобен
за Вас час тук:

май 2024
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?