Специалист дентална хигиена Кремена Стефанова разказва…

Специалист дентална хигиена Кремена Стефанова разказва…

Facebook
Twitter
LinkedIn

За да можем да се погрижим най-добре за вас, ние работим с екип от професионалисти, които са отдадени на работата си и здравето на всички наши пациенти. Кремена Стефанова е специалист по дентална хигиена при нас от 7 години и днес ще ви разкаже малко повече за себе си, важността на своята професия и ценни съвети за грижата за устната кухина!

Представете ни се!

Здравейте, казвам се Кремена Стефанова. Работя в Medical Dent от 12 години, като по-специално с дентална хигиена се занимавам от 7 години.

Колко пациента минават през стола ви?

Пациентите определено са доста. Преди всяко лечение, пациентът преминава през мен, като аз извършвам почистване на зъбен камък и полиране на зъбите. След рехабилитация на усмивката преминаваме към обучение на пациента как да се грижи правилно за вече възстановеното съзъбие.

Дентална хигиена 1
Доверете се на специалист по дентална хигиена!

Каква е вашата тясна специалност?

Моята тясна специалност е свързана главно с профилактиката. В основата си това е, всъщност, денталната хигиена. Тя е от изключително значение, защото много пациенти не знаят, че не могат да почистват правилно зъбите си. Правят всичко възможно вкъщи, но при посещенията се виждат проблемите, които настъпват, когато техниката за изчеткване на зъбите и плаката не е добра. 

Как протича прегледът при вас?

Всяко едно посещение при мен започва с преглед и разговор с пациента какви средства за почистване използва вкъщи. Започвам с оцветяване на зъбите с плака индикатор, който всъщност визуализира плаката. Така аз я виждам по-добре, защото много често тя е практически невидима, а е в основата на редица проблеми, които може да се породят. Такива са, най-често, заболявания на венците, като гингивит и пародонтит. 

Дентална хигиена 2
Дентална хигиена – преглед

Какво всъщност е зъбният камък?

Зъбният камък е плака, която не е изчеткана правилно и е минерализирала. 

Колко често се почиства зъбният камък?

Стандартно, зъбният камък се почиства 2 пъти годишно. Ако пациентът има направено цялостно лечение, което включва мостови конструкции, фасети или пациентът има доказан пародонтит, тогава посещенията са строго индивидуални. Могат да бъдат 3 или 4 пъти годишно. Ако се наложи, посещенията може да бъдат и на всеки 2 месеца, особено, ако пациентът е възстановен с импланти и мостове. Тогава е необходимо да се идва на всеки 2 месеца.

Дентална хигиена 3
Дентална хигиена – почистване на зъбен камък 

Има ли храни, които водят до по-бързо натрупване на плака и зъбен камък?

Смятам, че няма определени храни, които да спомагат за натрупването на зъбен камък или плака. Единственото нещо е правилната техника. По-честите почиствания ще помогнат за хигиената и това наистина ще осигури добро орално здраве за напред! 

Не пропускайте да си запазите час за консултация и почистване на зъбен камък при експертите от DentalCare!

Разгледайте и страницата ни за избелване на зъби

Колко пациента минават през стола ви?

Каква е вашата тясна специалност?

Как протича прегледът при вас?

Какво всъщност е зъбният камък?

Колко често се почиства зъбният камък?

Има ли храни, които водят до по-бързо натрупване на плака и зъбен камък?

Запазете удобен
за Вас час тук:

декември 2023
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?