Как да се грижите правилно за вашите зъбни импланти?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Зъбни импланти 1
Грижа за зъбните импланти

Зъбните импланти са все по-популярни и предпочитани от много хора за възстановяването на съзъбието при частично или трайно обеззъбяване. Те са изключително стабилна конструкция, която позволява на пациентите без притеснения да се наслаждават на любимите си храни и напитки. За да може да се радвате дълги години на вашите зъбни импланти, без проблем, правилната поддръжка е от ключово значение.

Защо е толкова важно да се грижите за вашите зъбни импланти?

След поставянето им, зъбните импланти се превръщат в част от вашето съзъбие и изискват същото внимание и грижа, както естествените ви зъби. Макар и самите импланти да не страдат от заболявания по емайла и дентина, като кариеси, които да доведат до евентуална необходимост от кореново лечение, не трябва да забравяме, че зъбните импланти са стабилно прикрепени към костта на челюстта. Лошата хигиена при пациентите със зъбни импланти може да доведе до натрупване на плака и зъбен камък, както и заболявания на венците. Гингивитът и пародонтитът са не само неприятни заболявания, но може да са потенциално опасни за костта и животът на вашите импланти. Проблемите с венците могат да доведат до намаляване на костния обем (известно още като стопяване на костта), което да причини клатене, дори падане на имплантите. Макар и това да е най-тежкият сценарий и да не се случва толкова често, това са реалните опасности, които лошата орална хигиена при пациенти с импланти крие.

Как да се грижите правилно за вашите зъбни импланти?

Зъбни импланти 2
Зъбни импланти – съвети за правилна грижа

На първо място е важно да се грижите за вашите импланти, както се грижите за естествените си зъби. Това включва старателно почистване с подходяща четка и паста за зъби по 2 пъти дневно (сутрин и вечер), използването на конци и интердентални четки за премахване на натрупаните хранителни частици в междузъбното пространство, както и използването на вода за уста. Препоръчително е за пациентите, преминали през имплантологично лечение, да не консумират храни и напитки, богати на захари или по време на консумирането им да се смесват с вода. Пациентите със зъбни импланти може да се наложи да посещават своя дентален специалист значително по-често. Това се определя в зависимост от всеки конкретен пациент. При хората, които по-лесно натрупват плака и зъбен камък, почистването трябва да се случва 1 път на всеки 2 месеца. За други пациенти, този срок може да бъде удължен или скъсен.

Не забравяйте да се консултирате с вашия зъболекар и дентален специалист за всичко важно, свързано с поддържането на правилната хигиена след поставяне на зъбни импланти!

Разгледайте и страницата ни за избелване на зъби

Защо е толкова важно да се грижите за вашите зъбни импланти?

Как да се грижите правилно за вашите зъбни импланти?

Запазете удобен
за Вас час тук:

май 2024
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?