Гел за възпалени венци – кога и защо се използва?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Гел за възпалени венци 1 - усмихната двойка

 

Болката и чувствителността в зъбите и венците е изключително неприятна и може да се прояви при най-различни ежедневни действия – от пиене на студена вода или горещо кафе до вдишване през устата. Тогава много пациенти започват да търсят бързо лечение или облекчение на този дискомфорт и често прибягват до покупката на гел за възпалени венци. Това, обаче, може и да не е най-ефективното решение за вас. Макар и да не може да влоши повече състоянието ви, неправилното му използване няма да разреши проблема и дискомфорта, който усещате. Отлагането на лечението с използването му може да доведе до задълбочаване на проблема и по-трудно лечение. Затова е важно да не пропускате редовното посещение на вашия зъболекар!

Какво представлява?

Гелът за възпалени венци е медикамент, който се използва за облекчаване на болка и чувствителност в областта на гингивата, намалява кървенето, действа противовъзпалително при афти или други наранявания и (понякога) може да се използва и при деца, като помощ при избиване на зъби. Той може да бъде закупен от всяка една аптека, като често се продава без лекарско предписание. Всеки пациент, който усеща болка или чувствителност в областта на гингивата и зъбите може да си го купи и с него да успокои тъканта и да помогне с преборването на бактериалната инфекция. Но често, използването само на гел за възпалени венци без последваща или предварителна консултация със стоматолог може да не даде трайни резултати и само да прикрие по-сериозен проблем. Всички симптоми, при които се използва даденият продукт, се наблюдават и при заболявания на гингивата, като гингивит и пародонтит. За ефективното им лечение, пациентите се нуждаят от преглед и намеса на професионалист, а гелът за възпалени венци може да се използва съпътстващо, за да облекчи дискофорта на пациента.

Гел за възпалени венци 2 - усмихната жена

 

Друга честа причина за купуването му е поставянето на брекети, мостове или коронки, които дразнят меката тъкан в устата и причиняват афти. В този случай използването му и неговото противовъзпалително действие, може и да бъде много полезно, защото той ще помогне да се предпазите от бактериална инфекция и усложняване на състоянието.

Кога е добре да се използва?

Както вече споменахме по-горе, гелът за възпалени венци може да бъде закупен от аптеката, често без лекарско предписание. Но това не означава, че е препоръчително да се използва по всяко време от всеки пациент. Денталното здраве е много деликатна и трудна тема, която може да се диагностицира и дискутира само с експерт. Макар и да дава временно решение на проблема и да облекчава болката, това не означава, че той е самостоятелно решение. Особено, ако това не е обсъдено предварително с експерт-стоматолог.

Важно е да отбележим, че стоматолозите не отричат използването на гел за възпалени венци. Напротив! Той може да бъде отлично съпътстващо лечение при пациенти с по-тежки форми на гингивит или пародонтоза. Но това може да бъде установено само от денталния специалист. Именно затова винаги препоръчваме на нашите пациенти да не се страхуват да говорят по темата със своя зъболекар и да споделят намеренията си, особено що се отнася до използването му. Само така ще си гарантирате наистина ефективно лечение и дълготрайни резултати. И ще забравите нуждата от гела.

Какви видове има на пазара?

Гел за възпалени венци 3 - усмихната жена

 

Пациентите могат да избират основно между 2 вида гел за възпалени венци – лечебен (или медикаментозен) и хомеопатичен. Лечебните видове може да съдържат някакво обезболяващо, както и вещества, които да се борят ефективно с инфекцията в устата и да подпомагат за подобряването на общото състояние. Хомеопатичният е създаден на базата на билки и други екстракти, които имат положително влияние върху човешкото тяло и помагат при различни състояния. За да изберете кой е най-подходящия  за вас е добре да се консултирате с вашия стоматолог. Той може да ви насочи за най-добрата марка , която да ви помогне спрямо вашето състояние и дълбочина на проблема.

Не използвайте гела за възпалени венци като причина да отложите повече належащото посещение при вашия зъболекар. Вместо да се надявате на чудо, използвайки различни марки, потърсете клиника, в която да не ви е страх да ходите и екип, който да се погрижи наистина за вас. Избирайки дентален център Dental Care Center вие ще откриете точно това и никога повече няма да ви се наложи дори да помисляте за такива продукти. С нас пациентите се чувстват добре, без болка и притеснение. Забравете страха и спестете парите си от покупка на различни дентални продукти като изберете професионалната помощ на екипа на Dental Care Center.

Какво представлява?

Кога е добре да се използва?

Какви видове има на пазара?

Запазете удобен
за Вас час тук:

май 2024
П В С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Най-нови статии

11.07.2022 г.

БРЕМЕННОСТ И ХИГИЕНА НА ЗЪБИТЕ И ВЕНЦИТЕ

chetka-za-breketi

11.07.2022 г.

ЧЕТКА ЗА БРЕКЕТИ – КАК И ЗАЩО СЕ ИЗПОЛЗВА?

11.07.2022 г.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С БОЛКАТА ВЪВ ВЕНЦИТЕ?